Τι προσφέρει η Καραμανλική Συνιστώσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι νέες αποχρώσεις ενός κόκκινου κόμματος…

Του Θοδωρή Καλούδη
Δεν είναι διόλου τυχαίο, λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ότι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι του Κώστα Καραμανλή , ο Ευάγγελος Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, εκπρόσωπος στη Νέα Δημοκρατία επί προεδρίας του και αργότερα υπουργός του σε δύο υπουργεία, αλλά και επίσημος υποψήφιος της ΝΔ στις δημοτικές εκλογές του 2014,λειτουργούν πλέον επισήμως ως συμπαραστάτες του κ. Κασσελάκη. Ο κ. Αντώναρος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει εδώ και καιρό προπαγανδιστής της “νέας εποχής” του κόμματος, ενώ ο  συνομιλητής κ. Σπηλιωτόπουλος αναλαμβάνει (για την ώρα) ρόλο πολιτικού αναλυτή στο επιτελείο του κ. Κασσελάκη, στην τελική ευθεία των Ευρωεκλογών.

Ο Άρης στη μαρκίζα…

Και αν ο κ. Αντώναρος παραμένει μια “αναλώσιμη” και μη ενδιαφέρουσα πολιτική φιγούρα,  η μετάλλαξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου σε Συριζαίο νέας κοπής κάνει μεγαλύτερο γκελ. Γιατί συμβάλλει στην επιθυμία του κ. Κασσελάκη να διαφοροποιήσει τον μίζερο αποτυχημένο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πολιτικό μόρφωμα “παντός καιρού”, όπου η εικόνα κυριαρχεί της πολιτικής και όπου οι “ζεν πρεμιέ” έχουν πάρει στη μαρκίζα τη θέση των συνεχιστών του Άρη Βελουχιώτη.
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος “πάει γάντι” στο νέο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ. Το γνωστό στους δημοσιογραφικούς κύκλους ως το “τρελό αγόρι” της εποχής της δεξιάς Καραμανλικής κυριαρχίας (και αποτυχίας), ετοιμάζεται να προσθέσει τη δική του επικοινωνιακή νότα, σε ένα “αριστερό” κόμμα που επιχειρεί να αρθρώσει ένα πιο προσγειωμένο, πιό μαζικό, πιό ελαφρύ – και με πιο φρέσκο στιλ- αφήγημα, για μια κοινωνία που, άλλωστε, αγαπά το θέαμα και ζεί με αυτό. “The medium is the massage” σε διασκευή Κασσελάκη.

Pal χρώματα στη θέση του σκονισμένου κόκκινου

Τα μέλη του νέου κλειστού κύκλου ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η ιδέα αυτή θα πιάσει και θα οδηγήσει σε ανάκαμψη του κόμματος. Στο προσωπικό επιτελείο του νέου προέδρου αισιοδοξούν ότι θα κερδίσουν νέο κοινό με μια ριζική ανακαίνιση του “μαγαζιού”, όπου οι σκονισμένες κόκκινες παντιέρες θα αντικατασταθούν από σατέν λάβαρα σε πιο pal αποχρώσεις – με το ροζ, το πράσινο, το γαλάζιο, ακόμα και το κίτρινο να εναλλάσσονται αρμονικά. Όπως το χλιδάτο  διαμέρισμα του ζεύγους στο Κολωνάκι που είχε την καλοσύνη να μας δείξει ο κ. Κασσελάκης – που, παρεμπιπτόντως, επιτρέπει στον κάθε πονεμένο να ονειρεύεται πως μπορεί να κερδίσει στη ζωή ό,τι κατάφερε ο τιμονιέρης του “αριστερού” κόμματός του. Και αυτό, πρέπει να παραδεχτούμε, είναι μια σπονδή στην αισιοδοξία…
Τελικά, η ενίσχυση της Καραμανλικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, με κλασσικά ελαφροδεξιά μέλη, μπορεί να μην αποτελεί κάποιου είδους σοβαρό πολιτικό γεγονός. Σίγουρα όμως τραβά την κουρτίνα για να δούμε τους μη ομολογημένους σχεδιασμούς του Στέφανου Κασσελάκη για το κόμμα του. Και, με αυτή την έννοια, έχει τη σημασία της.

Καμία δημοσίευση για προβολή