Τις δυνάμεις τους ενώνουν Πανεπιστήμο Πειραιά – ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ και Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «ΕΞΑΝΤΑΣ»

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών και του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης.

Στο πλαίσιο Επιστημονικής Εκδήλωσης με θέμα «Η Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, η Επιστημονική Έρευνα και η Επαγγελματική Κατάρτιση στο Λιμενικό Τομέα, τις Εμπορευματικές Μεταφορές και την Εφοδιαστική – Μια Συνδυασμένη Πρωτοβουλία», που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ),  υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας  μεταξύ του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ  και του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «ΕΞΑΝΤΑΣ».

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πειραιά ο Πρύτανης Καθηγητής κ. Άγγελος Κότιος, εκ μέρους του ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ ο Διευθυντής κ. Ευάγγελος Μπεκιάρης και εκ μέρους του Ινστιτούτου «ΕΞΑΝΤΑΣ» ο Πρόεδρος του και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ κ. Σωτήριος Θεοφάνης.

Αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η σύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης  με  την έρευνα και την εκπαίδευση, στο εξελισσόμενο  περιβάλλον  της Λιμενικής Βιομηχανίας, των Εμπορευματικών Μεταφορών και της Εφοδιαστικής, αλλά και συναφών τομέων όπως η ναυπηγοεπισκευή και η περιβαλλοντική και ενεργειακή διάσταση των παραπάνω κλάδων, με την εξασφάλιση ουσιαστικών συνεργειών μεταξύ των τριών φορέων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και χαιρέτησαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής  Πολιτικής κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και  ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Αναπλ. Καθηγητής κ. Άγγελος Παντουβάκης, ενώ στην Εκδήλωση παρευρέθηκαν  ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Χλωμούδης και πλήθος διακεκριμένων στελεχών της Ακαδημαϊκής & Ερευνητικής Κοινότητας, της Ναυτιλιακής & Λιμενικής Κοινότητας και του Λιμενικού Σώματος.

Η παρουσίαση της Τριμερούς Συνεργασίας έγινε από την Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Διευθύντρια του Τομέα Θαλασσίων & Αεροπορικών Μεταφορών, Περιβαλλοντικών και Οικονομικών Θεμάτων του ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ κα. Μαρία Μποϊλέ, ενώ ο Πρύτανης Καθηγητής Άγγελος Κότιος, ο Διευθυντής του ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ κ. Ευάγγελος Μπεκιάρης και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου «ΕΞΑΝΤΑΣ» αναφέρθηκαν στην προοπτική συμβολής των φορέων τους στην υλοποίηση του περιεχομένου της πρωτοποριακής αυτής συμφωνίας.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή