Το 39% επιθυμεί δεύτερη θητεία Μητσοτάκη. Ισχυρή στήριξη από τους Κεντρώους. Στις 7,5% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το 39% επιθυμείδεύτερη θητεία Μητσοτάκη. Στις 7,5% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Και σε νέα δημοσκόπηση ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύεται καταλληλότερος τόσο για πρωθυπουργός, όσο και ως εκφραστής του κεντρώου χώρου, έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη. Επίσης, η έρευνα έδειξε την προτίμηση των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να έχει μία δεύτερη ευκαιρία για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Αυτό προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία  διατηρεί σαφές προβάδισμα 7,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα από 19 έως 23 Ιανουαρίου, σε δείγμα 1.205 πολιτών, κάτι που σημαίνει ότι έχουν ληφθεί υπόψιν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και ανακοινώσεις στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό πεδίο.

Μόνο 5 κόμματα καλύπτον το όριο του 3%

Ένα στοιχείο της έρευνας που πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα, είναι τα πέντε κόμματα που καλύπτουν το όριο του 3% για την είσοδό τους στη Βουλή, ενόψει της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης. Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση είναι τα πέντε κόμματα που συγκεντρώνουν ποσοστά άνω του 3%, ενώ στο όριο βρίσκεται το ΜέΡΑ25.  

Εκτός από τη διαφορά των 7,5 μονάδων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διατηρείται στα ίδια επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δείχνοντας ότι η πολιτική της αντιπολίτευσης που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποδίδει καρπούς, η δημοσκόπηση της Pulse αναδεικνύει και ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο: Την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ

Αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας

Όσον αφορά στις προτιμήσεις των πολιτών για αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας, τα ποσοστά παραμένουν μοιρασμένα. Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει το προβάδισμα στις προτιμήσεις, σε όλα τα πιθανά σενάρια.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των πολιτών τόσο για αυτοδύναμη κυβέρνηση (σε ποσοστό 31%), όσο και για κυβέρνηση συνεργασίας (σε ποσοστό συνολικά 42%). Ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται και στις δύο κατηγορίες, με ποσοστά 12% και 30% αντίστοιχα.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ

Πέντε κόμματα στη Βουλή – Στο 7,5% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά στα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία έχει το προβάδισμα με ποσοστό 33,5%, έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ, στην αναγωγή επί των εγκύρων. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στην 3η θέση με ποσοστό 11%, ενώ στη Βουλή μπαίνουν το ΚΚΕ με 6% και η Ελληνική Λύση με 4%. Οριακά κάτω από το 3% βρίσκεται το ΜέΡΑ25, με 2,5%.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή