Το Κατάρ προχωράει η αύξηση της συμμετοχής του στη Deutsche Bank

Το Κατάρ σχεδιάζει να αυξήσει το ποσοστό της συμμετοχής του στη Deutsche Bank, όπως αναφέρει η Handelsblatt.

H βασιλική οικογένεια της χώρας του Κόλπου και ειδικότερα το Ταμείο Επενδύσεων του Εμιράτου (Qatar Investment Authority) κατέχει ήδη μερίδιο 6,1% στη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Deutsche Bank. Το Κατάρ ελέγχει πάνω από το 9%, εάν ληφθούν υπόψη και οι θέσεις που έχει σε παράγωγα, μεταδίδει η Handelsblatt.

«Θα επενδύσουμε σε ένα μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στη Γερμανία. Αυτό συζητήθηκε στο περιθώριο του Φόρουμ της Ντόχα και θα ανακοινωθεί σύντομα», δήλωσε στη Handelsblatt ο Yousuf Mohamed Al-Jaida, CEO του κρατικού Qatar Financial Center, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια εταιρεία θα είναι αυτή, λέγοντας όμως ότι είναι ένα ίδρυμα στο οποίο ήδη έχει συμμετοχή το Κατάρ.

Εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, το οποίο συσχετίζει την πρόθεση αυτή του Κατάρ με την παρουσία του CEO της Deutsche Bank στο Φόρουμ της Ντόχα που πραγματοποιήθηκε στις 15/12/2018.

Εκεί οι οικονομικοί αξιωματούχοι του Κατάρ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανήγγειλαν «νέες επενδύσεις στη Γερμανία σε ένα μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα» ενώ ο μοναδικός διευθυντής γερμανικού τραπεζικού ομίλου στο φόρουμ ήταν ο Christian Shewing της Deutsche Bank.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ