Το ΚΙΝ.ΑΛ «ψάχνεται» αλλά οι δημοκρατικές διαδικασίες υπολειτουργούν στις τάξεις του

 

Η 2η ΚΕ του ΚΙΝ.ΑΛ ήταν μια ακόμη «ενδιαφέρουσα» εμπειρία και από άποψη δημοκρατικής λειτουργίας, αλλά και για την προοπτική και τη στρατηγική του Κινήματος, αναφέρουν στελέχη του. Κυριάρχησε η θέση «είμαστε αυτόνομοι και εμείς είμαστε η μόνη σοσιαλδημοκρατική παράταξη» σύμφωνα με την εισήγηση της προέδρου, χωρίς περαιτέρω επεξεργασία.

Η σύνοδος αυτή ήρθε μετά την 1η ΚΕ μετά το Συνέδριο, όπου η όλη διαδικασία είχε εξαντληθεί σε μια και μοναδική ομιλία της Προέδρου Φώφης Γεννηματά και κάλπη με «100% σταυροδοσία», μία μέθοδος που ευνοούσε τον έλεγχο της προτεινόμενης από την Πρόεδρο σύνθεσης.

Η 2η ΚΕ του ΚΙΝ.ΑΛ χαρακτηρίστηκε από μια παρέλαση παλιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ – Κακλαμάνης (!), Πετσάλνικος, Ρέππας κλπ – με μακρυγορία,  παρελθοντολογία και πολύ «αντιδεξιά» ρητορική, αλλά και νέων βουλευτών. Κριτική στην ηγεσία έκαναν ο Ρέππας (ζήτησε προβολή του έργου του ΠΑΣΟΚ και νέα αρχή σε όλα) , ο Νίκος Ανδρουλάκης και 2 ακόμη της τάσης του.

Οι «μειονότητες» των τάσεων δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν το λόγο πλην της της «τάσης ΔΗΜΑΡ», ενώ «φάνηκαν» οι απουσίες Ιωακειμίδη, Τούντα. «Η εποχή, αναφέρουν κύκλοι της ΚΕ του ΚΙΝ.ΑΛ δεν ευνοεί “τρίτους” πλην κάποιων προσώπων που έχουν ενταχθεί στη σφιχτή/κλειστή ηγετική ομάδα, αφού η διεύρυνση όπως είχε εξαγγελθεί, θεωρείται πλέον αρνητική εμπειρία».

Η Πρόεδρος διόρισε 3-4 ακόμη νέους που θα πλαισιώνουν τον Γραμματέα Μ.Χριστοδουλάκη και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων και εργασιών, αλλά ουσιαστική συζήτηση για τη στρατηγική, τα προγραμματικά και τη φυσιογνωμία του ΚΙΝ.ΑΛ. δεν φαίνεται ότι θα  γίνει…

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: [home]

 

 

 

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή