Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ετοιμάζει μέτρα για να σπάσει το μπλόκο γραφειοκρατίας στη Χρυσή Βίζα

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ετοιμάζει υπουργική απόφαση με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα στους ξένους αγοραστές ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ, που έχουν υποβάλλει αίτημα για Χρυσή Βίζα, να καταθέτουν τυχόν συμπληρωματικά δικαιολογητικά μέσω ταχυδρομείου ή εταιρείας ταχυμεταφορών, με συστημένη επιστολή.

Σε εγκύκλιο του νέου υπουργού Νότη Μηταράκη αναφέρεται, πως «παράλληλα εξετάζεται και η προοπτική για τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων χορήγησης ή ανανέωσης αδειών διαμονής».

Η παρέμβαση αυτή του Ν. Μηταράκη έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση απο τη μια  σκληραίνει τη στάση της για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και από την άλλη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις καθυστερήσεις στην έκδοση Χρυσής Βίζας, ειδικά σε κάποιες υπηρεσίες της Αττικής.

Στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχουν φτάσει καταγγελίες πως σε αρκετές περιπτώσεις καταγράφεται καθυστέρηση μεγαλύτερης του 1,5 έτους από την κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών για την έκδοση της Χρυσής Βίζας του επενδυτή και των μελών της οικογένειάς του. Ορισμένοι αγοραστές ακινήτων έχουν ακολουθήσει και τη δικαστική οδό καθώς θεωρούν πως υφίστανται άδικη ταλαιπωρία από συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Στο υπουργείο διαπίστωσαν, ακόμα, πως υπήρχαν εκατοντάδες φάκελοι με ερωτήματα από υπηρεσίες αποκεντρωμένων διοικήσεων που δεν είχαν απαντηθεί ή και ερωτήματα υπηρεσιών του υπουργείου προς τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των αποκεντρωμένων διοικήσεων που είχαν μείνει επί μήνες στο συρτάρι. Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο είχε καταργηθεί όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη και επανασυστάθηκε πρόσφατα.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 6.300 άδειες διαμονής, χωρίς να περιλαμβάνονται τα μέλη της οικογένειας του αγοραστή ακινήτου, με το 70% να αφορά σε Κινέζους.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

Καμία δημοσίευση για προβολή