«Τρέχουμε» με ανάπτυξη περίπου 2,3%, σε ετήσια βάση λέει ο Α. Γεωργίαδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο ανώτατων στελεχών της εταιρείας TUV NORD στην Αθήνα όπου εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε ότι “ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ της Ελλάδας, ειδικά για τους τρεις πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας είναι εξαιρετικός. «Τρέχουμε» με περίπου 2,3%, σε ετήσια βάση, το οποίο είναι πολύ καλό για την ευρωζώνη. Και η οικονομία μας πραγματικά ξεκινά να ανακάμπτει έπειτα από μία μεγάλη δεκαετή κρίση”.

«Χθες, πρόσθεσε, μία άλλη μεγάλη εταιρεία, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αναζήτησε κεφάλαια 600 εκατομμυρίων ευρώ από την αγορά και της προσφέρθηκαν τα διπλάσια, 1,2 δις ευρώ, με ένα λογικό επιτόκιο. Αυτό είναι μία ακόμα επιτυχία μετά τον όμιλο Μυτιληναίου, ο οποίος άντλησε 500 εκατ. ευρώ πριν δύο εβδομάδες, ενώ το ομόλογο του ΟΤΕ, της Deutsche Telekom δηλαδή, εξασφάλισε επιτόκιο κάτω του 1%, το οποίο είναι φανταστικό».

«Θα μοιραστώ μαζί σας κάτι έτσι ώστε να καταλάβετε τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε αυτή η χώρα κατά την διάρκεια αυτών των 10 ετών. Πριν δύο μέρες ήμουν στο νησί της Σύρου με τον Αμερικανό πρέσβη για να κάνουμε τα εγκαίνια των ναυπηγείων της Σύρου τα οποία ήταν κλειστά για πάνω από 15 χρόνια. Τώρα, ήρθε ένας νέος επενδυτής από τις ΗΠΑ, τα ναυπηγεία λειτουργούν θαυμάσια, δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος λόγω της μεγάλης προσέλευσης πελατών εκεί και οι εργάτες είναι πολύ, πολύ χαρούμενοι. Και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων εκεί, στην ομιλία του ευχαρίστησε τον επενδυτή που ήρθε και αγόρασε τα ναυπηγεία, ευχαρίστησε τους πελάτες, Έλληνες πλοιοκτήτες που ήρθαν στα ναυπηγεία και ευχαρίστησε επίσης και τον Αμερικανό πρέσβη για την βοήθειά του. Αυτό ήταν μία τεράστια αλλαγή, ένα σωματείο να μην κάνει απεργίες και να μην έρχεται σε αντιπαράθεση αλλά να καταλαβαίνει τον τρόπο με τον οποίο η οικονομία λειτουργεί. Και αυτή είναι η αλλαγή που συνέβη στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της κρίσης. Έτσι, λοιπόν, τώρα είμαστε περισσότερο ώριμοι από ποτέ και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε δουλειές» δήλωσε ο υπουργός.

Παράλληλα, κατέληξε, «το ελληνικό 10ετές ομόλογο είναι στο 1,5%, κάτι το οποίο είναι θαύμα και κανείς πριν από ένα χρόνο δεν θα το πίστευε».