Τρία τουρκικά αλιευτικά εντοπίστηκαν δύο με τρία ναυτικά μίλια από τις ακτές της Μυκόνου – Η απάντηση του Λιμενικού

Κάτοικοι του νησιού κατήγγειλαν ότι επρόκειτο για τρία μεγάλου μεγέθους αλιευτικά, τα οποία έφεραν τα ονόματα Tuncay Sagun 6, Guler Kardesler 4 και Cihan Cengiz Karadeniz. Την ίδια ώρα, για παρουσία τουρκικών αλιευτικών κοντά στο νησί τους κάνουν λόγο και οι κάτοικοι της Πάρου. Αρχικώς υπήρξαν πληροφορίες ότι τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντοπίστηκαν να ψαρεύουν σε μικρή απόσταση από τις ακτές του νησιού της Μυκόνου, ωστόσο αυτό διαψεύδεται κατηγορηματικά από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Απάντηση δίνει το Λιμενικό στην είδηση πως Τουρκικά πλοία (αλιευτικά) έφτασαν να ψαρεύουν μέχρι τη Μύκονο και την Πάρο. Σύμφωνα με το Λιμενικό πρόκειται για σκάφη που έχουν ήδη ψαρέψει στην Μεσόγειο και μεταφέρουν την “ψαριά” στην Τουρκία.

Η απάντηση του Λιμενικού

“Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια.

Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή