Τσιόδρας: Δύο νέοι θάνατοι, ο ένας του Δημήτρη Κρεμαστινού, συνολικά 150 τα θύματα και 13 νέα κρούσματα με συνολικό αριθμό τα 2691

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στη σημερινή του ενημέρωση, ανακοίνωσε 13 νέα κρούσματα, με συνολικό αριθμό τα 2691, εκ των οποίων το 55,5% αφορά άνδρες, ενώ 603 σχετίζονται με ταξίδι .

Επίσης, σήμερα καταγράφηκαν δύο νέοι θάνατοι, αυτός του καθηγητή Ιατρικής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού και ένας ακόμα. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τον κοροναϊό στη χώρα μας είναι πλέον 150.

32 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη . Εξ αυτών, 9 είναι γυναίκες, ενώ το 97% είναι πάνω από 70%, ή με υποκείμενο νόσημα.

85 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 94.291  κλινικά τεστ

Τόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης εξέφρασαν τα θερμά συλλυπητήρια της επιστημονικής κοινότητας και της κυβέρνησης στην οικογένεια του Δημήτρη Κρεμαστινού που έχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή.

“Η επίδραση του καλοκαιριού στον ιό πιθανολογείται ότι από μόνη της δεν θα βοηθήσει στην εξαφάνιση της πανδημίας, αλλά θα απαιτηθεί συστηματική υιοθέτηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας” τόνισε ο καθηγητής.

Τί είπε ο καθηγητής για τα αντισώματα

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν πως οι ασθενείς που νοσούν από κοροναϊό, αποκτούν αντισώματα: «Σε όλους όσους πέρασαν την ασθένεια ανιχνεύθηκαν ειδικά αντισώματα έναντι του ιού. Αυτό προκύπτει από μελέτη σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, η ίδια επιστημονική ομάδα έχει συνδέσει την παρουσία των αντισωμάτων με τη δυνατότητα του οργανισμού να εξουδετερώνει τον ιό. Στο άμεσο μέλλον άνθρωποι με αντισώματα, θα έχουν κάποια μορφή ανοσίας έναντι του ιού, το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι για πόσο καιρό θα έχουν αυτή την ανοσία», είπε χαρακτηριστικά.

Καμία δημοσίευση για προβολή