Τυχαίο το ότι όλη η κεντροαριστερά πήγε να “ευχηθεί” στον Αντώνη Λιβάνη ;

Αναταραχή έχει προκαλέσει στην κεντροαριστερά η πληροφορία ότι Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά συναντήθηκαν στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη.

Ο Αντώνης Λιβάνης, είναι ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πιο στενός συνεργάτης για δεκαετίες του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αρχικά η συνάντηση φαίνεται να ήταν απλά κοινωνική, καθώς βρέθηκαν μαζί, στο ίδιο σπίτι, με αφορμή την ονομαστική εορτή του Αντώνη Λιβάνη, που κάθε χρόνο υποδέχεται σπίτι του τους φίλους του.

Ο αριθμός των προσώπων που παραβρέθηκαν, η χρονική συγκυρία αλλά και η εκτίμηση πολλών ότι η συνάντηση ήταν προσχεδιασμένη από ανθρώπους που βλέπουν θετικά την σύγκλιση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς, δίνει άλλη, πολιτική διάσταση στην συνάντηση που αναμένεται να πυροδοτήσει τεράστιες αντιδράσεις.

Στην συνάντηση στο σπίτι του Αντώνη Λιβάνη, ο γιός του οποίου Ηλίας ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και χρηματοδοτεί ΜΜΕ που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν εκτός του Αλέξη Τσίπρα και ο Νίκος Παππάς, και ο Αλέκος Φλαμπουράρης και η Ολγα Γεροβασίλη, και ο Χρήστος Σπίρτζης αλλά και πρόσωπα όπως ο Δημ. Τζανακοπουλος και η Εφη Αχτσιόγλου.

Εκτός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι του κ. Λιβάνη παραβρέθηκαν και πρόσωπα όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Παναγιώτης Κουρουπλής, που έχουν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και συνεργάζονται ήδη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρόντες ήταν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αλλά και η πρώην συνεργάτης του Πρωθυπουργού, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νύν πρόεδρος της επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου. Επίσης εθεάθησαν και η Ρένα Δούρου με τον συντροφό της αλλά και ο Φώτης Κουβέλης.

Από πλευράς ΚΙΝΑΛ παρών ήταν και ο Κώστας Λαλιώτης, που οι πληροφορίες θέλουν να υποστηρίζει την άποψη της προσέγγισης ΚΙΝΑΛ- ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλα στελέχη όπως ο Νίκος Σηφουνάκης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Θανάσης Τσούρας, ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης και ο Κίμων Κουλούρης.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Καμία δημοσίευση για προβολή