Τυπώνει φυλλάδια το υπουργείο αλλά οι εκτυπωτές δεν έχουν μελάνια και οι υπάλληλοι στυλό...

Φυλλάδια με τα κατορθώματα της κυβέρνησης στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα τύπωσε το υπουργείο εργασίας προκειμένου να τα διανείμει σε λίγες ημέρες στα υποκαταστήματα του φορέα προς ενημέρωση των ασφαλισμένων.

Στο φυλλάδιο απαριθμούνται όσα κατάφερε η κυβέρνηση στο δημόσιο ασφαλιστικό μας σύστημα, μετά από τις μεταρρύθμισης του νόμο Κατρούγκαλου και τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Ακόμα και ο πιο νοσηρός εγκέφαλος, δεν θα μπορούσε να διανοηθεί, ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, ενός προπαγανδιστικού (προεκλογικού) φυλλαδίου το κόστος του οποίου επιβάρυνε τον ΕΦΚΑ- καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΕΦΚΑ Αντώνης Νικολόπουλος – τη στιγμή που οι εργαζόμενοι δίνουμε κυριολεκτικά μάχη, για να έχουμε τα στοιχειώδη μέσα. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι γνωρίζει ο αρμόδιος Υφυπουργός Εργασίας, που προλογίζει κι έχει και τη φωτογραφία του στο σχετικό φυλλάδιο τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα.»

Όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές δεν υπάρχει μελάνι για τα εκτυπωτικά μηχανήματα, οι υπάλληλοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα στυλό για να γράψουν. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, που εξακολουθούν να καθαρίζονται από τους υπαλλήλους μετά το πέρας της συναλλαγής, επειδή σ’ αυτά, δεν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας. Υπάρχουν υποκαταστήματα που δεν έχουν θέρμανση, επειδή δεν έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο για τα καλοριφέρ ενώ είναι θέσφατο, ό,τι χαλά στον ΕΦΚΑ είτε πρόκειται για έναν υπολογιστή, είτε για ένα ψυκτικό μηχάνημα, να μην επιδιορθώνεται.

Καταλήγοντας οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επισημαίνουν «Καλά θα κάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, να αφήσει κατά μέρος την εικονική πραγματικότητα που περιγράφει στο πολυτελές φυλλάδιο και να κοιτάξει να διασφαλίσει τα στοιχειώδη κι αναγκαία, για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΦΚΑ και κατόπιν να προπαγανδίσει το «έργο» της, για τα λογιστικά «πλεονάσματα» που λέει ότι έχει πετύχει!

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ