Καθίζηση 84,4% στα τουριστικά έσοδα τον Ιούλιο – Χάθηκαν 3,1 δις ευρώ σε σχέση με πέρσι

Τουρισμός έσοδα

Στο χειρότερο σενάριο κινήθηκαν τα τουριστικά έσοδα του Ιουλίου, με την αγορά να χάνει περίπου 3,1 δις ευρώ σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας δείχνουν ότι τον Ιούλιο τα τουριστικά έσοδα έκλεισαν στα 577 εκατ. ευρώ κάνοντας βουτιά κατά 84,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Τον Ιούλιο του 2019 τα τουριστικά έσοδα ανήλθαν σε 3,7 δις. ευρώ, ενώ για εφέτος οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τουριστικά έσοδα της τάξης των 800 εκατ. ευρώ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη τα τουριστικά έσοδα στο 7μηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου διαμορφώθηκαν σε 1,25 δις. ευρώ και είναι μειωμένα κατά 86,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, όταν είχαν φθάσει στα 9,1 δις. ευρώ. Με την επίδοση αυτή είναι απίθανο πλέον τα τουριστικά έσοδα να ξεπεράσουν φέτος τα 3,5 δις. ευρώ και είναι ορατός ο κίνδυνος να μην ξεπεράσουν ούτε τα 3 δις ευρώ.

Το τελικό βαρόμετρο θα προκύψει από τα στοιχεία του Αυγούστου, που παραδοσιακά είναι ο καλύτερος μήνας του έτους από άποψη τουριστικών εσόδων. Όμως καθώς εκδηλώνεται ήδη το δεύτερο κύμα της πανδημίας, οι προσδοκίες για θετική ανατροπή είναι πολύ μικρές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή