Υποχρεωτική μάσκα και στους μαθητές του νηπιαγωγείου. Τί είπε η υπουργός για σχολεία και πανεπιστήμια

Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα – στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού– και στα νηπιαγωγεία, όπως αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας  Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Η υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε ότι  έγινε δεκτή η εισήγηση των ειδικών της επιτροπής λοιμωξιολόγων για υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους μαθητές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δηλαδή από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο.”Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους ειδικούς της επιτροπής”, είπε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας για τις επιμέρους λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις της ερχόμενης Δευτέρας 24 Αυγούστου.

Η κα Κεραμέως τόνισε πως η πρόταση των ειδικών είναι να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας, του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού. “Η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα πανεπιστήμια η υπουργός Παιδείας είπε πως η επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα γίνει όπως εκείνη του Ιουνίου, δηλαδή τα πανεπιστήμια θα επιλέξουν τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων, ενώ τόνισε πως από το χειμερινό εξάμηνο οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα έδρανα με τη διευκρίνιση ότι “οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 άτομα αλλά οι μεγάλες διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως”.

Από 7 Σεπτεμβρίου προβλέπονται τα ακόλουθα αυξημένα μέτρα προστασίας στα σχολεία:

  •  Υποχρεωτική η μάσκα
  • Διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές
  • Αντισηπτικά και σαπούνια που θα καλύπτουν οι δήμοι
  • Συστηματικός καθαρισμός των σχολείων
  • Επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Καμία δημοσίευση για προβολή