Ο Πάνος (Καμμένος), ο Τζορτζ (Παπαδόπουλος) και οι Ρώσοι. Τα σενάρια και η αλήθεια

    Ο Πάνος (Καμμένος), ο Τζορτζ (Παπαδόπουλος) και οι Ρώσοι. Τα σενάρια και η αλήθεια

    Στο στόχαστρο σημαντικών αμερικανικών μέσων ενημέρωσης βρέθηκε προσφάτως ο Πάνος Καμμένος με αφορμή τις επαφές του με τον περιβόητο πρώην σύμβουλο του Τραμπ, τον Ελληνοαμερικανό Τζορτζ Παπαδόπουλο, αλλά και τις σχέσεις του με τον ρωσικό παράγοντα. Αυτό αναφέρει το protagon.gr (Ρεπορτάζ Χάρη Καρανίκα).

    Τι λέει το Foreign Policy

    Το πλέον πρόσφατο δημοσίευμα εμφανίστηκε την Τετάρτη 18 Απριλίου στο έγκριτο Foreign Policy το οποίο, στο πλαίσιο ενός άρθρου για το πολεμικό κλίμα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα σε φερόμενες σχέσεις του κ. Καμμένου με τον Ντόναλντ Τραμπ μέσω του Τζορτζ Παπαδόπουλου αλλά και με τον Βλαντίμιρ Πούτιν,  μέσω του Ιβάν Σαββίδη.

    Ο ταλαντούχος Κύριος Παπαδόπουλος

    Λίγες ημέρες πριν, στις 14 Απριλίου, προβλήθηκε στο αμερικανικό κανάλι ABC η παραδοχή του πρώην επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ ότι οι επαφές του Τζορτζ Παπαδόπουλου στην Ευρώπη ήταν αυτές που πυροδότησαν τις έρευνες για Αμερικανούς οι οποίοι ενδέχεται να βοηθούσαν τους Ρώσους να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών το 2016. Ενας από αυτούς που συνάντησε ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, ο οποίος μπήκε στο στόχαστρο των ερευνών, ήταν ο έλληνας υπουργός Αμυνας.

    Είχε σχέσεις το ΑΝΕΛ με Ρώσους;

    Στα τέλη Μαρτίου, εξάλλου, δημοσιεύθηκε έρευνα του ιστότοπου Buzzfeed για την περιοδεία του ελληνοαμερικανού πρώην συμβούλου του Τραμπ και τις συναντήσεις του στην Ελλάδα, όπου εμφανίζονται ανώνυμες δηλώσεις από αξιωματικούς υπηρεσιών πληροφοριών σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ που σχολιάζουν τις σχέσεις του κόμματος του κ. Καμμένου με ρωσικό ίδρυμα μελετών και οι οποίες, κατ΄αυτούς, θα έπρεπε να σημάνουν συναγερμό στους αμερικανούς ανακριτές.

    H έρευνα του Buzzfeed φθάνει στο σημείο να μιλάει για  αποκλεισμό εκπροσώπων του ελληνικού υπουργείου Αμυνας από την ενημέρωση για «ευαίσθητες επιχειρήσεις πληροφοριών που αφορούν τους Ρώσους». Ο πρωτοφανής αυτός ισχυρισμός δεν κατέστη δυνατόν να επαληθευθεί μέσω ελληνικών πηγών.

    Η έρευνα του protagon

    Από έρευνα που πραγματοποίησε το Protagon σε δικαστικά έγγραφα για την υπόθεση του πρώην συμβούλου του Τραμπ, προκύπτει ότι κατά το χρονικό διάστημα που ο Παπαδόπουλος περιόδευε στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2016, και έκανε επαφές (μεταξύ άλλων) με τον Πάνο Καμμένο, είχε αναπτύξει επικοινωνία και με έναν «σύνδεσμο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών». Ο «σύνδεσμος» αυτός φαίνεται ότι εργαζόταν σε think tank το οποίο είχε κοινό συνεργάτη με το Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών Εθνική Αναδημιουργία (ΙΓΜΕΑ), που έχουν ιδρύσει οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

    Περίεργα think tank

    Κοινός παρονομαστής στη υπόθεση «συνδέσμου» – Παπαδόπουλου – Καμμένου εμφανίζεται να είναι το χρηματοδοτούμενο από το Κρεμλίνο Ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, το οποίο, πέρα από τη συνεργασία του με το ΙΓΜΕΑ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και με το think tank του «συνδέσμου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών», φέρεται ότι είχε κάνει και σχέδια επί χάρτου για τον επηρεασμό των αμερικανικών εκλογών. Διευθυντής του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών ήταν ένας πρώην καριερίστας της KGB και των υπηρεσιών πληροφοριών του ρωσικού στρατού.

    Η απαραίτητη υποσημείωση

    Το Protagon βέβαια δηλώνει ότι δεν υιοθετεί σε καμία περίπτωση τα γραφόμενα περί ΥΠΕΘΑ στο Buzzfeed, ωστόσο προχώρησε στη δημοσίευση επίμαχων σημείων της έρευνάς του καθώς είναι απορίας άξιον γιατί -ενώ σε διεθνή μέσα ενημέρωσης διακινούνται τόσο σοβαροί και υπονομευτικοί υπαινιγμοί για το υπουργείο Αμυνας και τον υπουργό- δεν υπάρχει καμία επίσημη και δημόσια αντίδραση

    ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ PROTAGON.GR

    Καμία δημοσίευση για προβολή