Μικτή η εικόνα στη Wall Street, με το Nasdaq να πετυχαίνει την έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

Wall Street

Μικτή η εικόνα στη Wall Street, με το Nasdaq να πετυχαίνει την έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Οι μετοχές μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας επανέλαβαν το ράλι τους.

Dow Jones υποχώρησε 0,45% ή 109 μονάδες, στις 24.221, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο μόλις 0,01% στις 2.930 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 10,78% στις 9.192 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων- στον βιομηχανικό δείκτη- τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Pfizer (+2,6%) και Merck & Co (+2,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι American Express (-4,5%) και Boeing (-3,4%).

Η περίοδος των αποτελεσμάτων, στο μεταξύ, μπαίνει στην τελική της φάση με το 85% των επιχειρήσεων του S&P 500 να έχουν ανακοινώσει τα τριμηνιαία τους μεγέθη για μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.
“Το μεγάλο ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ το οποίο ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή εν μέσω lockdowns λόγω κοροναϊού, μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. Ο Μνούτσιν είπε πως “ο Λευκός Οίκος συζητά περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα, προκειμένου να περιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Όμως, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θέλει να διασώσει πολιτείες που επέδειξαν ‘κακή’ διαχείριση”.
Ο αντίκτυπος της πανδημίας έχει γίνει ήδη αισθητός στην εταιρική κερδοφορία, με τα κέρδη να οδεύουν για πτώση περίπου 13,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Αυτή είναι η χειρότερη επίδοση από το γ΄ τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με τους αναλυτές της FactSet. Στην αρχή του τριμήνου και πριν την κρίση του κορονοϊού οι προσδοκίες ήταν για αύξηση της τάξης του 4,5% στα εταιρικά κέρδη.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της επανέναρξης των οικονομιών, μιας διαδικασίας που αναμένεται να επιταχυνθεί τις επόμενες εβδομάδες», σχολίασε ο  Adam Crisafulli, ιδρυτής της Vital Knowledge. «Ωστόσο ο S&P 500 παραμένει υπεραγορασμένος στα τρέχοντα επίπεδα, την ώρα που αυξάνονται οι προσδοκίες για επιστροφή στην κανονικότητα της οικονομικής δραστηριότητας».

Σημειώνεται ότι ο S&P έχει καταγράψει ράλι πάνω από 33% μετά το χαμηλό της 23ης Μαρτίου. Η άνοδος στηρίχθηκε σε τεχνολογικές μετοχές όπως του Facebook, της Amazon, της Apple, της Alphabet και της Microsoft. Όλες αυτές οι μετοχές έχουν ενισχυθεί περισσότερο από 20% από τα τέλη Μαρτίου.

  • Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 2,4% στα 24,14 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,9% στα 1.698 δολ./oz.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,71%.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,0812 δολ. από 1,0837 την προηγούμενη εβδομάδα.

Καμία δημοσίευση για προβολή