Στο μικροσκόπιο τα Boeing 737 ΜΑΧ 8 μετά τη συντριβή αεροσκάφους της  Ethiopian Airlines  με 157 νεκρούς

Αεροσκάφος της Ethiopian Airlines που εκτελούσε πτήση από την Αντίς Αμπέμπα στο Ναϊρόμπι συνετρίβη το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Το Boeing 737 μετέφερε 149 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα και, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Σύμφωνα με το πρώτο δελτίο της αεροπορικής εταιρείας, το αεροσκάφος κατέπεσε περίπου 62 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, στην περιοχή Bishoftu.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους ανέφερε δυσκολίες και ζήτησε άδεια επιστροφής μερικές στιγμές πριν την συντριβή.

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν ολοκαίνουργιο (τεσσάρων μηνών) και παραδόθηκε στην Ethiopian Airlines, τον πρώτο του χρήστη, μόλις τον περασμένο Νοέμβρη, σχολιάζεται εκτενώς από τα διεθνή ΜΜΕ.

Εκτενώς σχολιάζεται επίσης η ομοιότητα που έχει η συγκεκριμένη αεροπορική τραγωδία με την συντριβή του αεροσκάφους της ινδονησιακής Lion Air τον Οκτώβριο του 2018.

Και στις δύο περιπτώσεις τα μοιραία αεροσκάφη ήταν Boeing 737 MAX 8 που είχαν παραδοθεί μόλις λίγους μήνες πριν στις αεροπορικές εταιρείες, και είχαν μόνο μερικές εκατοντάδες ώρες πτήσης στα «κοντέρ» τους. Επίσης, και στις δύο τραγωδίες τα αεροσκάφη συνετρίβησαν λίγα λεπτά μετά την απογείωσή τους.

Το γεγονός ότι σήμερα είχαν τη δεύτερη αεροπορική τραγωδία με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο «πονοκέφαλο» στην Boeing που θα κληθεί σίγουρα να δώσει εξηγήσεις για την παράξενη σύμπτωση με τα αεροσκάφη της.

H Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, θα προχωρήσει στην αποστολή ομάδας εμπειρογνωμόνων στην Αιθιοπία, για την διερεύνηση του σημερινού τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος με το Boeing 737 MAX. Η κατασκευάστρια εταιρία Boeing έχει επίσης, εκφράσει την ετοιμότητά της για την παραχώρηση τεχνικής βοήθειας.