Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα. Ανοίγουν σταδιακά οι επιχειρήσεις

Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι διάφορες χώρες προχωρούν αργά αλλά σταθερά στην όλο και ευρύτερη άρση των περιοριστικών μέτρων και ενεργοποιούν πάλι τις οικονομίες τους.

Οο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,41%, με τον Eurostoxx 50, με τα “βαριά χαρτιά” της Ευρωζώνης, να “κερδίζει” 0,52%.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,62%, με τον γαλλικό CAC να καταγράφει κέρδη 0,54%, ενώ στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κινείται ανοδικά κατά 0,21% και ο ισπανικός IBEX 35 κατά 0,63%. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι σήμερα κλειστό, λόγω δημόσιας αργίας, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Wall Street.

Σε Γαλλία και Γερμανία, το κλίμα χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα. Η πρώτη φάση άρσης των μέτρων ξεκίνησε στις 11 Μαΐου, ενώ η δεύτερη, με το άνοιγμα των καφέ και μπαρ στις λιγότερο “επικίνδυνες” περιοχές της χώρας, αναμένεται στις 2 Ιουνίου.

Στη Γερμανία η επανεκκίνηση επιταχύνθηκε την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, με το άνοιγμα όλων των καταστημάτων, καθώς η πορεία της πανδημίας έδειξε σταθεροποιητικές τάσεις.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή