Άνοδος και πάλι στη Wall Street – O  Nasdaq ξεπέρασε τις 11.100 μονάδες

Wall Street

Άνοδος στη Wall Street με τους επενδυτές για άλλη μια φορά να έχουν στρέψει την προσοχή τους στις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσσο για το νέο πακέτο στήριξης.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,68% στις 27.386 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 0,64% στις 3.349 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1% στις 11.108 μονάδες.

Η μετοχή της Facebook έκανε άλμα άνω του 6%, ενώ η μετοχή της Apple έκλεισε στο +3,5%. Amazon και Microsoft ενισχύθηκαν 0,6% και 1,6% αντίστοιχα. Οι μετοχές αυτές έχουν μεγάλο μερίδιο στα ευρύτερα κέρδη της αγοράς από το χαμηλό της 23ης Μαρτίου.

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, σε μία νέα ένδειξη ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να ανακάμπτει σταδιακά μετά τα δρακόντεια μέτρα που επιβλήθηκαν τους προηγούμενους μήνες για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού. Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 249.000 στις 1,186 εκατ. για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Αυγούστου. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 1,4 εκατ.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ κατέγραψαν τη μεγαλύτερη επιδείνωση φέτος στον δείκτη οικονομικής δυστυχίας που καταρτίζει το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ ανέβηκαν 25 θέσεις στον δείκτη του Bloomberg, από το 50 στο 25. Ο δείκτης αξιολογεί 60 χώρες με βάση τις προοπτικές για τον πληθωρισμό και την ανεργία. Οι χώρες που βρίσκονται υψηλότερα στον δείκτη θεωρούνται οι πιο μίζερες οικονομίες.

Η Βενεζουέλα, η Αργεντινή, η Νότια Αφρική και η Τουρκία διατηρούν τις τέσσερις πρώτες θέσεις από το 2019, με τη Βενεζουέλα να παραμένει η πιο δυστυχισμένη οικονομικά χώρα για έκτη διαδοχική χρονιά.

Επιπλέον, νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είναι πιθανό οι ΗΠΑ να έχουν ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, μια πολύ πιο αισιόδοξη πρόβλεψη από το χρονοδιάγραμμα που δίνουν οι ειδικοί υγείας του Λευκού Οίκου.

  • Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,6% στα 41,95 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού έπιασε νέο ιστορικό υψηλό για πέμπτη σερί μέρα, σημειώνοντας άνοδο 1% στα 2.069 δολ./oz.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,53%.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,1% σε σχέση με το ευρώ, στο 1,1879 δολ. από 1,1863 την προηγούμενη μέρα.

Καμία δημοσίευση για προβολή