‘Ανοδος στη Wall Street με κύρια αιτία τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα

Wall Street: Κέρδη την Πέμπτη μετά από πέντε ημέρες συνεχούς πτώσης

‘Ανοδος στη Wall Street με κύρια αιτία τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα. Τα καλά νέα από τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εισηγμένες για το γ’ τρίμηνο έχει τονώσει το κλίμα στη Νέα Υόρκη, με τους επενδυτές να αφήνουν πίσω τους τη νευρικότητα του Σεπτεμβρίου, ακόμη και αν παραμένουν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό, την πανδημία και την κινεζική οικονομία.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τις περίπου 70 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 86% σημείωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη,

Ειδικότερα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η Tesla. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στο 1,86 δολ. και τα έσοδα στα 13,76 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στο 1,59 δολ. και τα έσοδα στα 13,63 δισ.

Στον αντίποδα, προβλημάτισαν τα αποτελέσματα της ΙΒΜ καθώς μπορεί τα έσοδα να αυξήθηκαν 3% στο γ’ τρίμηνο ωστόσο διαμορφώθηκαν κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών. Ειδικότερα τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,52 δολ. και τα έσοδα στα 17,62 δισ. ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στο 2,50 δολ. και έσοδα στα 17,77 δισ. δολάρια.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε οριακά κατά 0,02% στις 35.603,08 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,3% στις 4549,78 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σκαρφάλωσε κατά 0,62% στις 15.215,70 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow, οι 13 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και οι 17 με αρνητικό. Των κερδών ηγήθηκαν οι Nike (+2,28%), Home Depot (+1,85%) και UnitedHealth Group (+1,68%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι International Business Machines (-9,52%), Chevron (-1,22%) και American Express (-1,06%).

Εντυπωσιακό ράλι για τη μετοχή της εταιρείας Spac Digital World Acquisition Corp, η οποία εκτινάχθηκε κατά 356,83% στα 45,50 δολάρια καταγράφοντας εξαιρετικά μεγάλο όγκο συναλλαγών στη σημερινή συνεδρίαση, μετά την είδηση για συγχώνευσή της με την Trump Media & Technology Group του Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να δρομολογηθεί η δημιουργία της πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ανήγγειλε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η μετοχή της American Airlines Group πρόσθεσε 1,9%, αφού ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε μικρότερη του αναμενόμενου ζημιά για το γ’ τρίμηνο, με τα έσοδά του σχεδόν να τριπλασιάζονται.

Αντίστοιχη εικόνα και για τα αποτελέσματα της Southwest Airlines, η οποία ανακοίνωσε μικρότερη του αναμενόμενoυ ζημιά για το γ’ τρίμηνο, καθώς τα έσοδα από την επιβατική δραστηριότητα σχεδόν τριπλασιάστηκαν, ενώ η συνολική ζήτηση παρέμεινε “αρκετά ισχυρή” παρά την επιβράδυνση της κίνησης τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ως αποτέλεσμα της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού. Ωστόσο, η μετοχή της υποχώρησε κατά 1,64%.

Επιπλέον, η AT&T έχασε 0,58% αν και ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη για το γ’ τρίμηνο και συνέχισε να βλέπει ισχυρή άνοδο στον αριθμό των συνδρομητών του.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,1% στα 82,50 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,2% στα 1.781 δολ./oz.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,68% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1624 δολ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή