Απάντηση στην «απόπειρα λεηλασίας» της Κεντροαριστεράς το συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ

 

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα που επιχείρησε με άγαρμπο τρόπο να συκοφαντήσει πολιτικά και να λεηλατήσει εκλογικά το Κίνημα Αλλαγής επιχειρεί να δώσει το Συνέδριό του  που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ.

Και ενώ το αντικείμενο του συνεδρίου του ΚΙΝ.ΑΛ είναι η οργανωτική ενοποίησή του, το ουσιαστικό διακύβευμα είναι να βρει το επίκαιρο πολιτικό στίγμα που θα το φέρει και πάλι κοντά στη βάση του μεγάλου κεντρώου και κεντροαριστερού χώρου.

Η έξοδος του Σταύρου Θεοδωράκη και των υπό τον Θανάση Θεοχαρόπουλο «μεταναστών» της ΔΗΜΑΡ έκοψε τα φτερά όσων πίστεψαν στη δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού Κεντροριστερού φορέα, αλλά επιτρέπει την ελπίδα συσπείρωσης στο ΚΙΝ.ΑΛ όσων ψηφοφόρων του παλαιού ΠΑΣΟΚ παραμένουν πολιτικά άστεγοι και χωρίς «φάρο» αναφοράς.

Η Φώφη Γεννηματά, επιδιώκει το διήμερο αυτό να ξαναπιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε μετά την εκλογή της στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Η συγκυρία φαίνεται να την ευνοεί. Χρειάστηκε για αυτό η βοήθεια του Αλέξη Τσίπρα. Σε μια περίοδο που στο Κίνημα Αλλαγής υπήρχε έντονος προβληματισμός για την πορεία του κόμματος και τις δημοσκοπικές του επιδόσεις, ο πρωθυπουργός ήρθε απρόσμενος «χορηγός επικοινωνίας» και κατάφερε να ξυπνήσει τα ανακλαστικά της βάσης του.

Δύο είναι τα ζητήματα που αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην εναρκτήρια ομιλία της η Φώφη Γεννηματά. Το πρώτο είναι το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής θα ξεκαθαρίσει ότι την μετεκλογική συμπεριφορά του κόμματος θα την καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αν το Κίνημα Αλλαγής βγει ενισχυμένο από τις κάλπες στην περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοδυναμία και λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή τότε θα αρχίσει συζητήσεις στη βάση του προγράμματος «Ελλάδα», το οποίο θα παρουσιάσει , και το οποίο εκτιμάται από τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ ότι αποτελεί τη βάση για να υπάρξει μια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

Αν το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν βγει ενισχυμένο από τις κάλπες, τότε δύσκολα θα συνεργαστεί σε κυβερνητικό σχήμα με τη Νέα Δημοκρατία.

Το δεύτερο ζήτημα είναι η τάση που υπάρχει για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ. Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής αλλά επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει. Μάλιστα η κυρία Γεννηματά έχει κάνει γνωστή την επιθυμία της στην κεντρική επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής να εκλεγούν αρκετά από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού που δεν ακολούθησαν τις ηγεσίες των κομμάτων τους όταν αποχώρησαν από το Κίνημα Αλλαγής.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των Κ. Σημίτη, Ευ. Βενιζέλου και Γ.Παπανδρέου καθώς και η παρέμβαση του Φρ. Τίμερμανς,  υποψήφιου του PES για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει ειδική εκδήλωση την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου που θα συμπληρωθεί με μια ταινία-αφιέρωμα στη ζωή του. Θα ακολουθήσει συναυλία της λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».

Ωστόσο η συγκινησιακή αναφορά στον ιδρυτή και ιστορικό ηγέτη του Κινήματος δεν φτάνει από μόνη της να αποκαταστήσει τη χαμένη αίγλη της Κεντροαριστεράς. Όπως λένε οι σκεπτικιστές της προσπάθειας “καλά είναι τα μνημόσυνα για τους Μεγάλους νεκρούς μας, αλλά χρειάζεται και μια ανάσταση”…

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή