Απίστευτη δήλωση του Αυστριακού καγκελάριου: «Αν δεν ληφθούν μέτρα για τον πληθωρισμό θα χρειαστούμε αλκοόλ ή ψυχοφάρμακα»

Την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ακόμα και πλούσιες και πλεονασματικές χώρες της ΕΕ, καθώς συνεχίζεται ο καλπασμός του πληθωρισμού στην Ευρώπη, με τα σενάρια για το επόμενο διάστημα να γίνονται εφιαλτικά, αποτύπωσε εύγλωττα μια αποστροφή του λόγου του καγκελάριου της Αυστρίας.

Δήλωση σοκ

Ο Καρλ Νεχάμερ, ο οποίος αντικατέστησε τον Σεμπάστιαν Κουρτς, δήλωσε, λοιπόν, ότι αν δεν ληφθούν μέτρα για τον πληθωρισμό που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία οι επιλογές είναι «αλκοόλ ή ψυχοφάρμακα». «Αν συνεχίσουμε έτσι, υπάρχουν μόνο δύο επιλογές μετά: αλκοόλ ή ψυχοφάρμακα. Και λέω: το αλκοόλ είναι ΟΚ βασικά», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «όταν κάνεις πρόποση νιώθεις καλά».

Αν και η δήλωση του καγκελάριου έγινε με χαλαρή διάθεση κατά τη διάσκεψη του κόμματός του στο Τιρόλο, όπου και συζητήθηκε η αύξηση των τιμών που προκάλεσε ο πόλεμος, παρά ταύτα προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης και τη δυσαρέσκεια των πολιτών. «Τι συμβαίνει με τον καγκελάριο;», αναφέρει χαρακτηριστικά και ο αυστριακός Τύπος.

Η επίσκεψη στη Μόσχα

Μάλιστα, σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, ο Νεχάμερ ο οποίος στα νιάτα του ήταν έφεδρος αξιωματικός του στρατού της Αυστρίας, αποκάλεσε «εχθρούς» τον πληθωρισμό και την αύξηση των τιμών, όπως και το «παράλογα υψηλό κόστος ενέργειας», ενώ η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του αντικατοπτρίζουν την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι ο Νεχάμερ, στην αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Μόσχα, όπου και είχε συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση είχαν συζητηθεί οι προοπτικές συνέχισης του εφοδιασμού της Αυστρίας με ρωσικά ορυκτά καύσιμα, καθώς η χώρα έχει υψηλή εξάρτηση από τις εξαγωγές της Μόσχας.

Καμία δημοσίευση για προβολή