Αυξημένο το ενδιαφέρον για το ομόλογο των Επιχειρήσεων Μυτιληναίος  ύψους 500 εκατ.  ευρώ

Με αυξημένο το ενδιαφέρον από τους επενδυτές, άνοιξε η διαδικασία έκδοσης του ομολόγου  των Επιχειρήσεων Μυτιληναίος  ύψους 500 εκατ.  ευρώ στην αγορά Eurobonds. Η έκδοση γίνεται  από τη θυγατρική Mytilineos Financial Partners SA, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Το ύψος του επιτοκίου θα διαμορφωθεί από την προσφορά ενώ οι επενδυτές της λιανικής θα χρειαστεί να δεσμεύσουν τουλάχιστον 100 χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσουν ένα ομόλογο.

Η εταιρεία προχωρά στην έκδοση και διάθεση ομολογιών ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων με λήξη το 2024. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.
Οι διαχειριστές της εισαγωγής του ομολόγου της εταιρίας γίνεται από τα ακόλουθα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα:
  • Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.PMorgan Securities plc ενεργούν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc ενεργήσουν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Αlpha Βank A.E., Eurobank Ergasias ,Eθνική Τράπεζα ,και Τράπεζα Πειραιώς, ως Επικεφαλής Διαχειριστές (Lead Managers).

Σημειώνεται ότι η  “Μυτιληναίος” πριν από την έκδοση του ομολόγου έλαβε αξιολόγηση για την πιστοληπτική της ικανότητα καλύτερη και από αυτή της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς έλαβε ΒΒ- απο την S&P και ΒΒ απο την Fitch. Οι μοναδικές εταιρείες που έχουν πετύχει κάτι ανάλογο είναι ΟΤΕ, Τιτάν, Coca- cola.

Καμία δημοσίευση για προβολή