Μπορεί η παράλειψη του πρωινού να αυξήσει τον κίνδυνο άνοιας;

Το φαγητό είναι καύσιμο. Μας παρέχει την ενέργεια που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει αλλά και για να παραμείνει υγιές.

Προηγούμενες έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο πώς η ποιότητα της ενέργειας – της τροφής – που καταναλώνουμε μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας και οι ειδικοί έχουν διερευνήσει καρδιαγγειακά και μεταβολικά αποτελέσματα για την υγεία που σχετίζονται με το πότε τρώμε.

Ωστόσο, έχουν γίνει ελάχιστες έρευνες που διερευνούν τους τρόπους με τους οποίους η κατανομή της καθημερινής μας ενεργειακής πρόσληψης μπορεί να επηρεάσει τη μακροπρόθεσμη γνωστική υγεία και κατά πόσο επηρεάζει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας. Διαβάστε περισσότερα στο Healthmag.gr. 

Καμία δημοσίευση για προβολή