” Μπορεί να γίνει παραγωγή του εμβολίου στην Ελλάδα, αλλά θα απαιτούσε 12-18 μήνες” , δηλώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας και εξηγεί γιατί

 

“Μπορεί να γίνει παραγωγή του εμβολίου κατά του κοροναϊού στην Ελλάδα – εφόσον οι εταιρείες έδιναν τα δικαιώματα και παρέδιδαν τους φακέλους –  αλλά αυτό θα χρειαστεί μεταφορά τεχνογνωσίας και θα απαιτούσε 12-18 μήνες προκειμένου να γίνει η μετατροπή των εργοστασίων για την παραγωγή εμβολίων, καθώς είναι πολύ συγκεκριμένες οι διαδικασίες που ορίζουν οι παγκόσμιοι οργανισμοί οι οποίοι εγκρίνουν τα φάρμακα και τα εμβόλια”.

Αυτό δήλωσε ο Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Τόνισε ότι οι ελληνικές βιομηχανίες, διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό και έχουν πολύ μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες ωστόσο όπως εξήγησε υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες.

«Εάν αρχίζαμε 1η Φεβρουαρίου θα μπορούσαμε μετά το Σεπτέμβρη του 2022 να έχουμε εμβόλια ελληνικής παραγωγής, -μάλλον ελληνικής αποδέσμευσης, στην αγορά. Δεν μπορεί να γίνει επ’ ουδενί πιο πριν. Είναι μια διαδικασία που είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη», τόνισε.

  • Με αυτό το δεδομένο, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να παράξει εμβόλια για αυτή την πρώτη φάση των εμβολιασμών εντός του 2021, αλλά η ελληνική βιομηχανία μπορεί να παίξει ρόλο αν οι εμβολιασμοί γίνουν ετήσιοι και μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει οι σχετικές συζητήσεις.

“Όλα μπορούν να γίνουν. Θα είναι ένα παραγωγικό βήμα, αλλά περίπλοκο” προσθέτει. “Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει τεχνογνωσία, έχει και τους ανθρώπους”.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή