Χωρίς κλούβες των ΜΑΤ η Ηρώδου του Αττικού - Ελεύθερη η διέλευση μπροστά από Μαξίμου και Προεδρικό Μέγαρο (video)

Έφυγαν οι κλούβες των ΜΑΤ από την Ηρώδου του Αττικού, ελεύθερη η διέλευση πλέον μπροστά από το μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό μέγαρο.

Το είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνηση θα απομακρυνθούν οι κλούβες των ΜΑΤ από την Ηρώδου του Αττικού, πράγμα που υλοποιήθηκε μέσα στην πρώτη εβδομάδα ανάλυψης της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται πως κατά την διάρκεια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι κλούβες των ΜΑΤ ήταν καθ’ όλη την διάρκεια της πρωθυπουργίας Τσίπρα στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου του Αττικού για λόγους ασφαλείας.

Επίσης να θυμίσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ως αντιπολίτευση κατηγορούσε τις κυβερνήσεις Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά για αστυνομοκρατία στη συγκεκριμένη περιοχή.

Την εικόνα της έντονης αστυνόμευσης έξω από το Μαξίμου είχε επικρίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής το 2018 λέγοντας στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή μια επίσκεψή του στην Κυψέλη, ότι: «Φοβάμαι ότι και να ήθελα να φτάσω στο σπίτι σας θα είχα κάποια δυσκολία από τις κλούβες των ΜΑΤ που το φυλάνε, όπως και στο Μαξίμου». Για να του απαντήσει τότε ο Αλέξης Τσίπρας : Κάνατε το λάθος να μου πείτε ότι δεν ήρθατε στο σπίτι μου να πιείτε καφέ γιατί έχω κλούβες των ΜΑΤ. Δεν έχω ούτε μια κλούβα. Υπήρχε μια το 2015 αλλά εγώ κλούβα των ΜΑΤ δεν έχω ούτε έξω από το σπίτι μου, ούτε έξω από το γραφείο μου. Εσείς είχατε γεμίσει κάγκελα την Αθήνα για να υλοποιείται πολιτικές του ΔΝΤ».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ