Χουλουσί Ακάρ: Αύριο, Τρίτη, ο 5ος γύρος των τεχνικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Μήνυμα “υπέρ της ειρήνης”

ακάρ ελληνοτουρκικά

Την διεξαγωγή του «πέμπτου γύρου των τεχνικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας στο ΝΑΤΟ» αύριο Τρίτη προανήγγειλε ο τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με το NTV Turk ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι ο «πέμπτος γύρος των τεχνικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα αρχίσει την Τρίτη».

Οι δηλώσεις Ακάρ, σύμφωνα με τα τουρκικά ενημέρωσης, αφορούν την διαδικασία για μηχανισμό αποτροπής συγκρούσεων που προωθεί ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ. Ερχονται όμως σε μια στιγμή που κορυφώνεται το διπλωματικό παρασκήνιο για τον ελληνοτουρκικό διάλογο και πηγές από το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον δείχνουν ως θέμα ημερών – ενδεχομένως και ωρών – την ανακοίνωση της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκία.

Σύμφωνα πάντοτε με το NTV Turk, ο Χουλουσί Ακάρ έστειλε μήνυμα υπέρ του διαλόγου λέγοντας: «Φυσικά και είμαστε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου και της σταθερότητας, και δεν θα επιτρέψουμε δυστυχήματα».

Ο ίδιος ωστόσο πρόσθεσε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη «να προστατέψει τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των Τουρκοκύπριων».

 

Καμία δημοσίευση για προβολή