ΔΝΤ: Μεγάλος αριθμός χωρών σίγουρα θα χρειαστούν έκτακτη χρηματοδότηση λόγω του κοροναϊού

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η πανδημία του κοροναϊού θα οδηγήσει σε επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι: «ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός χωρών» θα χρειαστεί έκτακτη χρηματοδότηση από το Ταμείο.

Η Γενική Διευθύντρια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, και ο πρόεδρος της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοπιστωτικής Επιτροπής, Λεσέτια Γκανγιάγκο, ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διερευνά περαιτέρω επιλογές, πέραν των παραδοσιακών δανείων που χορηγεί, για να περιορίσει τις ελλείψεις συναλλάγματος που αντιμετωπίζουν πολλές αναπτυσσόμενες χώρες.

«Βρισκόμαστε σε μία πρωτοφανή κατάσταση, όπου μία παγκόσμια πανδημία υγείας έχει μετατραπεί σε οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Με την αιφνίδια διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας, η παγκόσμια παραγωγή θα συρρικνωθεί το 2020», ανέφεραν οι δύο αξιωματούχοι στη δήλωσή τους μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης του Ταμείου (IMFC).

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή