Εμβόλιο στην εσωστρέφεια ψάχνει ο Τσίπρας – Η χώρα αντιμετωπίζει δύσκολα προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλού

εν υπάρχει λύση για τον Αλέξη Τσίπρα

“53” εναντίον Κοτζιά, Κοτζιάς εναντίον Τσίπρα και “53”, Μπίστης εναντίον Κοτζιά αλλά όχι υπέρ Τσίπρα… Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει εικόνα Βαβέλ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής έχοντας τέσσερις, τουλάχιστον, γραμμές. Το αποτέλεσμα είναι πως ό,τι και να πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κάνει τόση εντύπωση όσο οι παρεμβάσεις ομάδων και στελεχών, ειδικά εφόσον στήνεται καβγάς γύρω από αυτές.

“Περισσότερο συζητήθηκε το άρθρο της Τζάκρη παρά του Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών για την ΑΟΖ” σχολίαζε πικρά βουλευτής που βρίσκεται κοντά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και πράγματι: Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να υποβαθμίζουν τον πολιτικό λόγο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και να αναδεικνύουν τη δραστηριότητα στελεχών που μπορούν να ξεσηκώσουν εσωκομματικές ή άλλες αντιδράσεις.

Για το λόγο αυτό υπάρχει αγωνία για τον έλεγχο της πολυφωνίας και της κακοφωνίας, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Προσωπικές εκκλήσεις από τον Αλ.Τσίπρα σε φλύαρα και ανεξέλεγκτα στελέχη όπως ο Π. Πολάκης δεν έχουν αποδώσει, ενώ τα όργανα του κόμματος δεν συνεδριάζουν τακτικά και λόγω πανδημίας.

Υπάρχει προβληματισμός, λοιπόν, στο επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς μπορεί να περιοριστεί η εσωστρέφεια ώστε να συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον στις παρεμβάσεις του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο. Το συνέδριο είναι στον αέρα λόγω πανδημίας και αυτό δυσκολεύει την προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα να βάλει τάξη στο κόμμα του. Σκέψεις για ενίσχυση του επικοινωνιακού επιτελείου δεν έχουν οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα γιατί δεν έχει βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο που θα μπορούσε να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή ή της αναπληρώτριας του Αλέξη Χαρίτση. Τελευταία ακούγεται πάλι το όνομα της βουλευτή Δώρας Αυγέρη.

Το βέβαιο είναι ότι επιστρέφοντας από τις οικογενειακές διακοπές του στην Κέρκυρα ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη δύσκολη θέση που βρισκόταν πριν ξεκινήσει το αυγουστιάτικο ιντερμέδιο.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει όλο και πιο δύσκολα προβλήματα (στην οικονομία, στο υγειονομικό, στα ελληνοτουρκικά) αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ευνοείται, δεν ενισχύεται, δεν αποτελεί εναλλακτική. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει δυνάμεις για ένα εξαιρετικά πιεστικό φθινόπωρο.

Καμία δημοσίευση για προβολή