Ετοιμάζεται “τριψήφιος αριθμός” για καταγγελίες παραβίασης του αντικαπνιστικού νόμου

Τριψήφιο νούμερο, που θα δέχεται καταγγελίες πολιτών για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου, ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια.

Οι καταγγελίες των πολιτών θα διαβιβάζονται στη Δημοτική Αστυνομία ή την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να προχωρήσουν στη διαπίστωση της παράβασης και την επιβολή προστίμου.

“Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών και ειδικά των παιδιών.Τις ανακοινώσεις θα κάνει στο τέλος του μήνα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, που θα λανσάρει και την επικοινωνιακή καμπάνια του αντικαπνιστικού” τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

“Είναι απόφαση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, πάνω από το 80%, καπνιστές και μη καπνιστές, είναι ήδη ώριμη και θέλει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος.

Θα υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι δεν θα τον εφαρμόσουν. Αυτοί θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Θα γίνει ταυτόχρονα και μια επικοινωνιακή προσπάθεια, έτσι ώστε να μπορέσει να πειστεί η νέα γενιά, διότι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για εμάς. Εμείς θέλουμε να μειωθεί το κάπνισμα. Δεν είναι μόνο ο αντικαπνιστικός νόμος. Θέλουμε να έχουν άλλη κουλτούρα οι επόμενες γενιές” συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ