Για να δείτε τι… ανάποδοι είναι οι άνθρωποι… Τζαναμπέτηδες* που λέμε στο χωριό μας…

    ΜΟΝΟΝ τα ΜΕΖΖ σήμερα συμπεριφέρονται ορθολογικά, εντυπωσιάζει ο Πετρόπουλος (ασταμάτητος), πολύ δυνατή η ΜΟΤΟ. Στηρίζουν ΕΕΕ και ΟΠΑΠ, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, CENERGY, AEGEAN AIRLINES. 

    ΠΕΙΡΑΙΩΣ – Απάντηση: Το πρωϊ πάντως έφευγε κανείς στο (+) και πάνω από τα 2,3000 ευρώ.

    ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Για να δείτε τι… ανάποδοι είναι οι άνθρωποι… ΤΖΑΝΑΜΠΕΤΗΔΕΣ* που λέμε στο χωριό μας… 

    *Αυτός που είναι κακότροπος, ιδιότροπος και όχι πολύ εντάξει στις σχέσεις του με τους άλλους· στραβόξυλο.

    • ΒΙΟΧΑΛΚΟ και γενικός δείκτης 
    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ τα νυν μεγέθη της με τα τότε… 
    • ΙΔΟΥ το γιατί…
    ΚΕΡΔΗ 2020: 21,5 εκατ. και 2022: 266 εκατ. ευρώ!!!!
    ΠΩΛΗΣΕΙΣ 2020: 3,85 δισ. ευρώ και 2022: 7 δισ. ευρώ!!!!
    EBITDA 2020: 295 εκατ. ευρώ και 2022: 650 εκατ. ευρώ
    ΚΑΙ  ΕΧΟΥΜΕ:
    ΤΙΜΗ 2021: 5,1500 και 2023: 4,4000!!!
    Κ/φση 2020: 1,35 δισ. ευρώ και 2022: 1,15 δισ. ευρώ
    • ΒΙΟΧΑΛΚΟ και γενικός δείκτης  
    ****

    ****

    Louis Vuitton: Η κ/φση της LVMH ξεπέρασε τα 500 δισ. δολάρια, και έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που έφτασε σε αυτό το μέγεθος, χάρη στις ραγδαίες πωλήσεις ειδών πολυτελείας στην Κίνα και την ενίσχυση του ευρώ. 

    ΜΕ P/e 32 και μερισματική απόδοση 1,34%, αποτιμάται όσο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ επί 6,7 φορές!!!! 

    Το επίτευγμα έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου η LVMH εντάχθηκε στις τάξεις των 10 μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου, τροφοδοτούμενη από την αύξηση των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο.

    • Η ανταγωνιστική Hermes International δημοσίευσε στη συνέχεια τους δικούς της ισχυρούς αριθμούς, ενισχύοντας την άποψη ότι το άνοιγμα της Κίνας από τα lockdown πανδημίας τροφοδοτεί την ανάπτυξη σε ολόκληρο τον κλάδο.  

    Η αυξανόμενη αξία της εταιρείας έχει εκτοξεύσει τον πλούτο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, του Bernard Arnault, ο οποίος δημιούργησε την LVMH σε μια παγκόσμια δύναμη μέσω μιας σειράς εξαγορών. Η περιουσία του ανέρχεται σε σχεδόν 212 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.  

    Οι μετοχές της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE με έδρα το Παρίσι, όπως είναι επίσημα γνωστή η εταιρεία, διαπραγματεύονταν το πρωϊ στα 903,70 ευρώ αποτιμώντας την εταιρεία στα 454 δισ. ευρώ (500 δισ. δολάρια).  Η LVMH και οι Γάλλοι ανταγωνιστές της στον ΚΛΑΔΟ της πολυτελείας είναι για το ευρωπαϊκό χρηματιστήριο ό,τι η Big Tech για τις ΗΠΑ: 

    Δεσπόζουσες επιχειρήσεις των οποίων η ανάπτυξη διατηρείται ακόμη και όταν η οικονομία φθίνει και φθίνει. Αυτό είναι εμφανές στην παγκόσμια κατάταξη της αξίας της αγοράς, με μια σειρά από εταιρείες τεχνολογίας να κυριαρχούν στη λίστα, όπου η LVMH έχει γίνει ο τελευταίος εισερχόμενος καταλαμβάνοντας τη 10η θέση.  

    «Οι μετοχές πολυτελείας ενσωματώνουν αυτό που η αγορά μετοχών έχει καλύτερα να προσφέρει αυτή τη στιγμή: έκθεση στην κινεζική κατανάλωση, η οποία συνεχίζει να εκπλήσσει με άνοδο, και ισχυρά περιθώρια κέρδους χάρη στην τιμολογιακή τους δύναμη», δήλωσε η Lilia Peytavin, στρατηγική  αναλύτρια της Goldman Sachs στο Παρίσι.

    ****

    Στην Ετήσια Συνέλευση των Μετόχων της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023, εγκρίθηκε η καταβολή μερίσματος για τη χρήση 2022 ύψους 12,00 Ευρώ ανά μετοχή.  Λαμβάνοντας υπόψη τα 5,00 Ευρώ που καταβλήθηκαν τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, το υπόλοιπο των 7,00 Ευρώ θα καταβληθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023.

    Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ στη 5ετία
    ***
    ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ τα φωτα σχολιαζοντας τα, αν και τα περισσότερα βγάζουν ματια με τα αποτελεσματα… γι αυτα δεν υπαρχουν προοπτικές, δεν υπάρχει τίποτα παρά η απαξίωση.
     
    ΤΙ κι αν εχουν αστειες αποτιμησεις τι κι αν οι δεικτες τους είναι το ολιγοτερο εντυπωσιακοί, τι το ένα και τι το άλλο… 
     
    ΕΤΣΙ ομως εισαι κανενας μεγάλος και μοιράζεις το μαρούλι, στα ωπα ώπα σε έχουν… Κι ας δουλευουν τον κοσμο με τα δελτια τυπου θα βγαζουν… 
     
    ΦΥΣΙΚΑ δεν ειναι ολοι οι μεγαλοι ίδιοι, αλλά ούτε και οι μικρομεσαιοι και οι μικροί.
     
    ΠΡΕΠΕΙ ομως να ειμαστε ακριβοδικαιοι απέναντι τους – οσο το επιτρεπουν οι γνωσεις του καθενός. 
     
    ΑΛΛΑ βρε παιδακι μου, οταν δεν το κατεχεις το αντικειμενο, μη γραφεις οτι σου κατέβει στη γκλαβα σου ή ότι σου πασαρουν!
     
    ***

    EΠΑΝΑΛΗΨΗ – ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι το 97% των ελλήνων που ασχολούνται με το ελληνικό χρηματιστήριο (και οι οποίοι αναμφίβολα μόνον επενδυτές δεν είναι) δεν τα γνωρίζουν, ας τα ξαναγράψουμε… 

    • ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ μη τυχόν και διορθώσει το… ελληνικό χρηματιστήριο (!!), επειδή φοβούνται ότι θα διορθώσει η Wall Street!! (το φοβούνται μάλιστα εδώ και 8 χρόνια οι αθεόφοβοι!)

    ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ: S&P 500 προσέξτε πως ακριβώς λειτουργεί…

    • ΟΙ μετοχές των εταιρειών του εισέρχονται και εξέρχονται από τον δείκτη με βάση κυρίως το μέγεθος τους.

    Όμως η τεράστια δεξαμενή εισηγμένων εταιρειών που κατοικοεδρεύει στη Wall Street δημιουργεί ένα απολύτως υγιή και σε βάθος χρόνου ανοδικό δείκτη, γιατί απλούστατα όταν οι εταιρείες τα πάνε καλά και αναπτύσσονται σε κεφαλαιοποίηση αυξάνουν στάθμιση ή εισέρχονται στον S&P 500 ενώ οι εταιρείες που δεν τα πάνε καλά πέφτουν σε μέγεθος και στο τέλος παίρνουν και το εξοδόχαρτο από το δείκτη.

    • Δηλαδή οι μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες εταιρείες στον κόσμο που βρίσκονται σε ανοδική τάση τιμών λαμβάνουν τη μεγαλύτερη στάθμιση στον S&P 500 ενώ η στάθμιση πέφτει συνεχώς για τις λιγότερο απαστράπτουσες εταιρείες που έχουν τη μετοχή τους σε πτωτική τάση.

    Ο S&P 500 έχει σχεδιαστεί ΕΤΣΙ ώστε να επιτρέπει στους νικητές να τρέχουν και τους ηττημένους να μένουν στον πάγκο. Επίσης ο δείκτης είναι ιδιαίτερα προσαρμοστικός και έχει ως πρωταρχικό σκοπό να αντικατοπτρίζει την αμερικανική οικονομία.

    • Καμία σχέση δηλαδή με το δικό μας Γενικό Δείκτη όπου για παράδειγμα οι Τράπεζες θα έπρεπε από εκείνο το επώδυνο καλοκαίρι του 2015 να ήταν εκτός. ΑΥΤΑ τα ΛΙΓΑ…
    *****

    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ(1): Μετά την CENERGY σειρά θα πάρουν οι ΒΙΟΧΑΛΚΟ (το φθηνότερο χαρτί του ΧΑΑ στον FTSE), EΛΧΑ (κι αυτή θεμελιωδώς είναι πανίσχυρη από όλες τις προσεγγίσεις – εκτιμήσεις) και φυσικά η ΣΙΔΜΑ η οποία και θα χαρίσει τις μεγαλύτερες – με μεγάλη διαφορά μάλιστα – αποδόσεις στο ταμπλό, σχεδόν σε όλο το φάσμα του ελληνικού χρηματιστηρίου. 

    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ(2): Πρωτίστως κοιτάμε την τρέχουσα αποτίμηση μίας εταιρείας που μας ενδιαφέρει και μετά προχωράμε σε όλα τα υπόλοιπα. Μπορεί μία εταιρεία να έχει ανακοινώσει εξαιρετικά αποτελέσματα και η μετοχή της να είναι ακριβή, αλλά και άσχημα αποτελέσματα και η τιμή της να είναι τζάμπα!! Προεξόφληση, ο κοινός παρονομαστής. 

    • Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    Καμία δημοσίευση για προβολή