Γώγος: Η πανδημία είναι σε έξαρση – Κλείστε τα αυτιά στην παραπληροφόρηση. Εμβολιαστείτε για τη γρίπη

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος τόνισε πως από τα 202 νέα κρούσματα, τα 86 καταγράφηκαν στην Αττική, ενώ το 30% είναι ασυμπτωματικά.

«Κρίσιμη είναι η κατάσταση, όχι υγειονομικά, είναι κρίσιμη ως προς την περίοδο που εμφανίζεται η έξαρση της πανδημίας. Είναι ο κατάλληλος χρόνος για τον περιορισμό των κρουσμάτων, με ένταση των τεστ», επεσήμανε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Παράλληλα τόνισε πως το σύστημα υγείας είναι έτοιμο, και εξήγησε πως οι εντατικές δεν δέχονται ιδιαίτερη πίεση.

«Έκκληση να κρατάμε κλειστά τα αυτιά μας στους συνωμοσιολόγους, αλλά να ακούμε όσους γνωρίζουν πραγματικά για το θέμα», έκανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, ενώ παράλληλα τόνισε πως «χρειάζονται οπωσδήποτε εμβολιασμοί για τη γρίπη για τον χειμώνα, ενώ παίρνοντας τα μέτρα για τον κορονοϊο θα περιορίσουμε και τη διασπορά της γρίπης».

Ο καθηγητής εξήγησε επίσης πως: «η έκβαση των ασθενών στην Ελλάδα είναι αρκετά καλή», ενώ υποστήριξε πως «η θνητότητα στη χώρα μας είναι αρκετά κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επεσήμανε ωστόσο πως: «υπάρχει μετατόπιση των ηλικιών όπου καταγράφονται κρούσματα και πρέπει να το προσέξουμε, υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά από όσο δείχνουν τα δεδομένα. Αναγκαία  τα οριζόντια μέτρα, ο ρόλος της συμμόρφωσης σημαντικός».

Για το ενδεχόμενο επαναλοίμωξης από τον κοροναϊό ο Χαράλαμπός Γώγος υποστήριξε πως δεν είναι κάτι συνηθισμένο: «Δεν είναι συνηθισμένο, μπορεί να υπάρχει ανοσιακή βλάβη ή να μην αναπτύξουν τα Τ-κυτταρα ανοσιακή μνήμη. Έχει πολλές αβεβαιότητες ακόμη- μεγαλύτερη σημασία έχει για τον πληθυσμό που έχει ανοσιακή ανεπάρκεια»

Καμία δημοσίευση για προβολή