Η άγνωστη ζωή του Ιρφάν Καν του «Slumdog Milionaire» που έφυγε σήμερα

Ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του Ινδικού κινηματογράφου, ο Ιρφάν Καν έχασε τη μαχη με τον καρκίνο κι έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών

Πριν από δύο χρόνια είχε διαγνωστεί με ενδοκρινικό όγκο, μια σπάνια μορφή καρκίνου. Το πρωί της Τετάρτης “έσβησε” το αστέρι του αφήνοντας πίσω του μια ευρεία κινηματογραφική πορεία από τον ινδικό κινηματογράφο μέχρι το Χόλιγουντ.

Ο Ιρφάν Καν είχε μια κακοτράχαλη ζωή. Γεννήθηκε στο χωριό Τονκ της Τζαϊπούρ από μια εύπορη οικογένεια. Ο πατέρας του κατείχε το αξίωμα του Ζαμιντάρ, υψηλό πόστο στο κράτος της Ινδίας και με διασυνδέσεις στο βασιλικό περιβάλλον.

Το όνειρο του Ιρφάν ήταν να γίνει επαγγελματίας αθλητής του Κρίκετ, το άθλημα που πρωτοεμφανίστηκε στην Αγγλία την περίοδο της Αναγέννησης αλλά έγινε ανάρπαστο στη βρετανική κοινοπολιτεία. Ως έφηβος έφτασε ένα βήμα πριν δει τον εαυτό του στο Ινδικό πρωτάθλημα, όταν επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο τουρνουά νέων κάτω από 23 χρονών που θα του εξασφάλιζε το εισιτήριο για καριέρα πρωταθλητισμού. Η συμμετοχή του όμως απαιτούσε χρηματοδότηση, που δεν κατάφερε να αποσπάσει από την εύπορη οικογένειά του. Οι γονείς του Ιρφάν δεν ενθάρρυναν ποτέ το ταλέντο του στο κρίκετ και έφερναν συνεχείς αντιρρήσεις για την αξία του επαγγελματικού αθλητισμού στην Ινδική κοινωνία. Αντιθέτως, τον προόριζαν για στέλεχος της οικογενειακής τους επιχείρησης.

Η τύχη του άλλαξε όταν την περίοδο που έκανε το μάστερ του κέρδισε την υποτροφία για την εθνική δραματική σχολή στην οποία φοίτησε παραπλανώντας τη διοίκηση της σχολής ισχυριζόμενος ότι έιχε χρόνια εμπειρία στο θέατρο.

Το 1988 ως τελειόφοιτος κέρδισε τον πρώτο του ρόλο όμως δεν έπαιξε ποτέ στην ταινία καθώς για κακή του τύχη ο ρόλος του σβήστικε από το σενάριο την τελευταία στιγμή.

Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση ενσαρκώνοντας ρόλους για τους οποίους σπανίως αμοιβόταν.

Δείτε επίσης: 100 ελληνικά βιολιά παίζουν τον Μπάλο της καραντίνας στο youtube

Η μεγάλη του επιτυχία ήρθε το 2001 όταν έπαιξε στo “The Warrior” του Ασίφ Καπάντια, του σπουδαίου σκηνοθέτη που προσφάτως κυκλοφόρησε το δημοφιλές ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Μαραντόνα.

Έκτοτε, η πορεία του Ιρφάν Καν εκτοξέυτηκε. Εκανε το μεγάλο άλμα στο Χόλιγουντ κι έγινε παγκοσμίως γνωστός με τους ρόλους του στο «Slumdog Milionaire» το 2008 και στο «Η ζωή του Πι» το 2012 ενώ έπαιξε ρόλους στο «Αmazing Spiderman» το 2012, στο «Jurassic World» το 2015 και στο «Inferno» το 2016

Καμία δημοσίευση για προβολή