Η AXA αναμένει κέρδη 3,1 δισ. δολάρια από την έξοδο του EQH

Καθαρά έσοδα ύψους 3,1 δισ. δολαρίων αναμένει η γαλλική ασφαλιστική εταιρεία AXA από την πώληση 29% της AXA Equitable Holdings (EQH) καθώς εξέρχεται από τις ασφάλειες ζωής στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η AXA, η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ασφαλιστική εταιρεία μετά την γερμανική Allianz, είχε αποσύρει σταδιακά από την EQH, προκειμένου να μαζέψει κεφάλαια για την εξαγορά της XL που εδρεύει στις Βερμούδες ύψους 15 δισ. δολαρίων πέρυσι.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία επεσήμανε πως είχε πωλήσει 144 εκατομμύρια μετοχές της EQH στα 21,80 δολάρια ανά μετοχή στην Goldman Sachs (GS.N), μοναδική ασφαλιστική εταιρεία σε δευτερεύουσα δημόσια προσφορά μετοχών που αναμένεται να κλείσει στις 13 Νοεμβρίου.
Η EQH συμφώνησε να εξαγοράσει 24 εκατομμύρια μετοχές στην ίδια τιμή. Η AXA δήλωσε ότι τα έσοδα από τη συμφωνία θα ενισχύσουν τον δείκτη κεφαλαιακών απαιτήσεων Solvency II του ομίλου κατά έξι μονάδες και ότι δεν αναμένεται σημαντική επίδραση στον καθαρό εισόδημα.

Μετά τη συμφωνία, ο γαλλικός όμιλος θα διατηρήσει μόνο το 9,6% του μετοχικού κεφαλαίου που χρειάζεται για να εξαγοράσει ένα ομολογιακό δάνειο της AXA που λήγει τον Μάιο του 2021 και πρέπει να ανταλλάσσεται σε μετοχές της EQH