Η Κίνα ανέβασε τη Wall Street – Κέρδη για όλους τους δείκτες

Σε άνοδο την Πέμπτη οι αμερικανικές μετοχές, λαμβάνοντας ώθηση από τη δήλωση Κινέζου αξιωματούχου ότι η κορύφωση του εμπορικού πολέμου δεν θα ωφελήσει την Κίνα. Στη WallStreet, o Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,25% στις 26.326 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 1,48% υψηλότερα στις 7.973 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,27% στις 2.927 μονάδες.
«Η Κίνα έχει επαρκή μέσα για αντίποινα, αλλά πιστεύει ότι το ζήτημα που πρέπει τώρα να συζητηθεί είναι η απομάκρυνση των νέων δασμών για να εμποδιστεί η κορύφωση του εμπορικού πολέμου», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου, Gao Feng, σε δημοσιογράφους την Πέμπτη.

Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει ότι η Κίνα δεν θα προχωρήσει καθόλου σε αντίποινα, δεν έκανε περισσότερες επεξηγήσεις, αλλά επανέλαβε τα ίδια σχόλια.«Η κορύφωση του εμπορικού πολέμου δεν θα ωφελήσει την Κίνα, ούτε τις ΗΠΑ, ούτε τον κόσμο», πρόσθεσε. «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις».

«Η ελπιδοφόρα νότα των τελευταίων δηλώσεων από την Κίνα έχει ανεβάσει το ηθικό της αγοράς και αυτό οδήγησε σε αγορές μετοχών» έγραψε αναλυτής της CMC Markets UK σε σημείωμα. «Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας είναι τεταμένες τελευταία αλλά τώρα υπάρχει η αίσθηση πως τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η δεύτερη μέτρηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ έδειξε ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ελαφρώς χαμηλότερο ρυθμό το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, από αυτόν που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ επεκτάθηκε κατά 2% σε ετήσια βάση, το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης. Ηταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των οικονομολόγων.Η πρώτη εκτίμηση ωστόσο έκανε λόγο για 2,1%, ενώ τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς η ανάπτυξη «έτρεχε» με 3,1%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε 1,4% στα 56,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,8% χαμηλότερα στα 1.536 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,105 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου έβαλε τέλος στην πτωτική πορεία και σκαρφάλωσε στο 1,53%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή