Η Μόσχα διαψεύδει την στήριξη της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο: “Προκλητικούς χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς το Κρεμλίνο”

Στη διάψευση των ισχυρισμών ότι η Ρωσία στηρίζει την Τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο προχώρησε η Μόσχα.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε ως προκλητικούς τους ισχυρισμούς ότι οι «επιθετικές» ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο οφείλονται στη στήριξη της Μόσχας, όπως μεταδίδει το sputnik.

«Τέτοιους συλλογισμούς μπορώ να τους χαρακτηρίσω παρά μόνο προκλητικούς», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η Μόσχα,δεν προσδοκά οφέλη μέσα από διακρατικές διαμάχες, προβλήματα, συγκρούσεις και αυτό «ισχύει πλήρως για μια τόσο ευαίσθητη και εκρηκτική περιοχή όπως η Ανατολική Μεσόγειος».

«Δεν ωθούμε κανέναν σε επιθετικές ενέργειες. Η συνεργασία μας, ιδίως με την Τουρκία, δεν στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών» τόνισε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών: «δεν έχει σημασία αν οι χώρες που βρίσκονται σε “σύγκρουση” είναι σύμμαχοι στο στρατιωτικό-πολιτικό μπλοκ», καθώς η Ρωσία «υποστηρίζει την επίλυση οποιωνδήποτε αμφιλεγόμενων ζητημάτων αποκλειστικά μέσω πολιτικού διαλόγου, μέσω της ανάπτυξης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και αναζήτησης αμοιβαία αποδεκτών λύσεων βάσει διεθνών νομικών κανόνων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή