Η πόλωση οδηγεί σε “ρευστοποίηση” των κομμάτων Λεβέντη, Θεοδωράκη και Καμμένου

Η πόλωση και η μάχη χαρακωμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στην προοπτική πρόωρων εκλογών, οδηγεί σε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και “ρευστοποίηση” των μικρών κομμάτων.

Έτσι, κάτω από το όριο των 5 βουλευτών – που επιτρέπει πλήρη δικαιώματα “κοινοβουλευτικής ομάδας” – κινδυνεύουν να πέσουν τρία κόμματα: Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι και ο κυβερνητικός συνέταιρος ΑΝΕΛ.

Χθες, ο Βασίλης Λεβέντης απέμεινε με πέντε μόνον βουλευτές – ύστερα από την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης, Χρήστου Φωκά, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση (δεξιάς ή κεντροδεξιάς) πολιτικής στέγης. 

Στους διαδρόμους της Βουλής, οι συζητήσεις φέρουν και άλλο βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, τον Γιώργο Σαββίδη, να εγκαταλείπει τον Βασίλη Λεβέντη , με συνέπεια η Ένωση Κεντρώων να μείνει με συνολικά τέσσερις βουλευτές και να χάσει σειρά κοινοβουλευτικών προνομίων καθώς δεν λογίζεται πλέον ως κοινοβουλευτική ομάδα.

Σε πολιτική και κοινοβουλευτική εκκρεμμότητα βρίσκεται και το Ποτάμι, που έχει κοινοβουλευτική δύναμη 6 βουλευτών και τους Γρηγόρη Ψαριανό και Γιώργο Αμυρά “φευγάτους” προς τη Νέα Δημοκρατία.

“Ρευστοποίηση” απειλεί και το κόμμα του  Πάνου Καμμένου, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι συγκυβερνούν με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι θα… πάρει το κόμμα του και θα φύγει από την Κυβέρνηση όταν έρθει για ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πόσους ακριβώς βουλευτές “θα πάρει” μαζί του.υ να την ελέγχει. 

Αυτή τη στιγμή, οι ΑΝΕΛ έχουν κοινοβουλευτική δύναμη επτά βουλευτών, με την Έλενα Κουντουρά και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο να   εμφανίζονται γοητευμένοι από τον Αλέξη Τσίπρα, για διαφορετικούς λόγους και τον Κώστα Ζουράρι να συμφωνεί πάντα διαφωνώντας.

Αυτά συμβαίνουν ενώ οι δημοσκοπήσεις “οδηγούν”  τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι εκτός Βουλής, ενώ ο κ. Λεβέντης εμφανίζεται οριακός, “πάνω στα κάρβουνα”.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: [home]

Καμία δημοσίευση για προβολή