Η Wall Street υποχώρησe απότομα την Τρίτη – Έκκληση Τραμπ στη Fed να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων

Wall Street

Η Wall Street υποχώρησe απότομα την Τρίτη, και οι βασικοί δείκτες επέστρεψαν μερικά από τα πρόσφατα ισχυρά κέρδη τους, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της χαλάρωσης των περιορισμών.

Ο Dow Jones υποχώρησε 1,89% ή 457 μονάδες, στις 23.764, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2,05% στις 2.870 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 2,06% στις 9.002 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων- στον βιομηχανικό δείκτη- τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι Goldman Sachs (-3%) και JP Morgan (-2,9%) ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο οι Walmart (+0,4%) και UnitedHealth (+0,1%).

Η Bank of America, η Citigroup, η JPMorgan και η Wells Fargo έχασαν τουλάχιστον 3%. Η Nike και η Disney έκλεισαν και τα 2,9% χαμηλότερα. Οι επενδυτές επίσης απέφυγαν τις μετοχές τεχνολογίας. FacebookAmazon και Apple έκλεισαν με πτώση μεγαλύτερη του 1%. Το Netflix και η Alphabet έκλεισαν και τα δύο κατά 2% χαμηλότερα.

«Οι αγορές έχουν διχαστεί ανάμεσα στην αισιοδοξία από τις προσδοκίες επανέναρξης των οικονομιών και της επιφυλακτικότητας από τα ζοφερά οικονομικά στοιχεία», σχολίασε ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της BlackRock Investment Institute, Mike Pyle.

Στο εμπορικό μέτωπο, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με την Κίνα, αξιώνοντας το Πεκίνο να τιμήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της Ουάσινγκτον.

  • Επιπλέον, με μήνυμα του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στη Fed να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων και να οδηγήσει το κόστος δανεισμού κάτω από το μηδέν.

«Από τη στιγμή που και άλλες χώρες επωφελούνται από τα Αρνητικά Επιτόκια, οι ΗΠΑ θα έπρεπε και αυτές να δεχτούν το “ΔΩΡΟ”. Μεγάλα νούμερα!» έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο μεταξύ, τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 2008 κατέγραψε ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Απρίλιο στις ΗΠΑ καθώς η πανδημία πάγωσε την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε μηνιαία πτώση 0,8% τον Απρίλιο, ενώ σε σχέση με τον Απρίλιο της προηγούμενης χρονιάς ενισχύθηκε 0,3%. Τον Μάρτιο ο ετήσιος πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 1,5%.

  • Στο αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI «εκτοξεύτηκε» 6,8% στα 25,41 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,5% στα 1.706 δολ./oz.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,67%.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,0850 δολ. από 1,0809 την προηγούμενη μέρα.

 

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή