Ήπια πτώση την Πέμπτη στη Wall Street, υπό το βάρος της αβεβαιότητας για την πορεία της πανδημίας

Ήπια πτώση, στη συνεδρίαση της Πέμπτης σημείωσαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, υπό το βάρος της αβεβαιότητας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Ρόλο στην αβεβαιότητα έπαιξε και η δήλωση του Στίβεν Μνούτσιν ότι είναι δύσκολη μια συμφωνία για τόνωση της αμερικανικής οικονομίας πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 19,80 μονάδες ή 0,07%, στις 28.494,20 μονάδες, με τον ευρύτερο S&P 500 να υποχωρεί κατά 5,33 μονάδες ή  0,15%, στις 3.483,34. Την ίδια ώρα, ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραφε πτώση 54,86 μονάδων ή 0,47%, στις 11.713,87 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walgreens Boots (+4,7%) και JP Morgan (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Merck & Co (-1,8%) και Salesforce (-1,7%).

Σε ορισμένη φάση της συνεδρίασης, ο Dow κατέγραφε απώλειες έως και 332 μονάδων, ωστόσο τα κέρδη των JPMorgan Chase και Walgreens Boots Alliance βοήθησαν στην ανάκαμψή του.

“Η έντονη μεταβλητότητα της αγοράς αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για σειρά εκπλήξεων σε πεδία υψηλής αβεβαιότητας – από το χρονοδιάγραμμα για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το μέγεθος και τον χρόνο έγκρισης του νέου πακέτου τόνωσης έως το αποτέλεσμα των εκλογών”, σημειώνει ο Mark Haefele, CIO του κλάδου διαχείρισης πλούτου της UBS. “Η άνιση ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας επιδεινώνει τις ανησυχίες των επενδυτών, ενώ μόλις εκκινήθηκε και η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων”.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,2% στα 40,96 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε οριακά υψηλότερα στα 1.908 δολ./oz.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς παρέμεινε αμετάβλητη στο 0,73%.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1705 δολ. από 1,1748 την προηγούμενη μέρα.

Καμία δημοσίευση για προβολή