Κέρδη κατέγραψαν οι αγορές στην Ευρώπη, με την Φρανκφούρτη να σέρνει το χορό

Σε ανοδική τροχιά παρέμειναν και χθες οι ευρωαγορές με τις εντυπώσεις να κερδίζει το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Ειδικότερα, ο δείκτης DAX 30 στη Φρανκφούρτη εκτοξεύτηκε 3,75% στις 12.021 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,87% στις 6.220 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 2,02% στις 4.858 μονάδες και ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,57% στις 359 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης είχε παραμείνει κλειστό την Δευτέρα λόγω αργίας.

Στο μεταξύ, ύφεση 11% αναμένει η γαλλική κυβέρνηση φέτος, ως αποτέλεσμα της πανδημίας κορωνοϊού, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ.

Η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για πτώση του ΑΕΠ κατά 8%. Η νέα πρόβλεψη είναι επίσης μεγαλύτερη από τη βουτιά κατά 9% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg.

Επιπλέον, κατά 1,8% αυξήθηκαν οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με τον Εθνικό Δείκτη που ανακοινώθηκε την Τρίτη. Toν Απρίλιο, οι τιμές είχαν ενισχυθεί κατά 3,7% σε ετήσια βάση.

Σε σύγκριση με τον Απρίλιο, ο δείκτης υποχώρησε 1,7%, σημειώνοντας την πιο απότομη μηνιαία πτώση των τελευταίων 11 ετών -συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2009.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή