Κέρδη στη Wall Street – O Tramp ενέκρινε νέο αναθεωρημένο πακέτο για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.

Wall Street
Κέρδη στη Wall Street ενώ ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ενέκρινε ένα νέο αναθεωρημένο πακέτο για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.Ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 161,39 μονάδες ή 0,57% στις 28.586,90 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 πρόσθεσε 30,61 μονάδες ή 0,89% στις 3.477,44 μονάδες. Παράλληλα, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 158,96 μονάδες ή κατά 1,39% στις 11.579,94 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Microsoft (+2,2%) και Salesforce (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των IBM (+2,6%) και Walgreens Boots (-1,7%).

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο S&P 500, ο Dow και ο Nasdaq σημείωσαν άνοδο 3,8%, 3,3% και 4,6% αντίστοιχα. Σημειώνεται πως S&P 500 και Nasdaq κατέγραψαν την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Ιούλιο και ο Dow από τον Αύγουστο.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το αμερικανικό δίκτυο CNBC επικαλούμενο μια πηγή με γνώσεις του ζητήματος, ο Λευκός Οίκος αναμένεται να αυξήσει την πρόταση για το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης στα 1,8 τρισ. δολάρια. Σημειώνεται πως η νέα πρόταση είναι χαμηλότερη κατά περίπου 400 εκατ. δολάρια από εκείνη των Δημοκρατικών.

Βιάζονται να ψηφίσουν οι Αμερικανοί πολίτες

Στο μέτωπο των αμερικανικών εκλογών, οι Αμερικανοί σπεύδουν με πρωτόγνωρο ρυθμό να ψηφίσουν πρώιμα ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία για τις επιστολικές ψήφους, προμηνύοντας συμμετοχή-ρεκόρ στις εκλογές.

Λιγότερες από τέσσερις εβδομάδες πριν την 3η Νοεμβρίου, περισσότεροι από 6,6 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει, αριθμός περισσότερες από δέκα φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2016, σύμφωνα με το Unites States Elections Project, που καταρτίζει στοιχεία για τις πρώιμες ψήφους.

Η αλλαγή οφείλεται εν μέρει στην επέκταση της πρώιμης και της επιστολικής ψήφου σε κάποιες πολιτείες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και στην επιθυμία των Αμερικανών να έχουν λόγο στο πολιτικό μέλλον του Ντόναλντ Τραμπ, σχολίασε ο Μάικλ ΜακΝτόναλντ του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, επικεφαλής του Elections Project.

Σαρώνε η πανδημία στις ΗΠΑ

Από το μέτωπο της πανδημίας, οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν πάνω από 56.000 νέα κρούσματα την Πέμπτη, αριθμός που αποτελεί τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό κρουσμάτων από τα μέσα Αυγούστου. Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ έχει προειδοποιήσει ότι όσο περνά ο καιρός και η πανδημία δεν τίθεται υπό έλεγχο, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το βάρος για την οικονομία, ενώ έχει καλέσει το Κογκρέσο να βοηθήσει την ανάκαμψη δρομολογώντας ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, τα τελευταία στοιχεία από το αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη της Gilead Sciences Inc έδειξαν ότι η χορήγησή του μειώνει το χρόνο θεραπείας από τον κορονοϊό κατά πέντε ημέρες, σε σύγκριση με τον χρόνο θεραπείας των ασθενών στους οποίους χορηγήθηκε εικονικό φάρμακο. Ο χρόνος αυτός της ίασης, είναι συντομότερος κατά μία ημέρα από την περίοδο αποθεραπείας που είχε αναφερθεί προηγούμενα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ερευνητικά στοιχεία, όπως ανέφεραν χθες η εταιρία και ερευνητές.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 1,4% στα 40,60 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού έπιασε υψηλό τριών εβδομάδων, σημειώνοντας άνοδο 1,6% στα 1.926 δολ./oz.
  • Στην εβδομάδα, πετρέλαιο και χρυσός κέρδισαν 9,6% και 1% αντίστοιχα.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,77%.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,5% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1825 δολ. από 1,1761 την προηγούμενη μέρα.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή