Κίνα: Η επιδημία COVID έχει μολύνει το 80% του πληθυσμού

Η πιθανότητα μιας μεγάλης ανάκαμψης του COVID-19 στην Κίνα τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες είναι απομακρυσμένη καθώς το 80% των ανθρώπων έχει μολυνθεί, δήλωσε το Σάββατο ένας εξέχων κυβερνητικός επιστήμονας.

Η μαζική μετακίνηση ανθρώπων κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης περιόδου διακοπών της Πρωτοχρονιάς μπορεί να εξαπλώσει την πανδημία, ενισχύοντας τις λοιμώξεις σε ορισμένες περιοχές, αλλά ένα δεύτερο κύμα COVID είναι απίθανο στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο Wu Zunyou, επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κίνας, ανέφερε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα για συναντήσεις διακοπών που είχαν ανασταλεί λόγω των πρόσφατα χαλαρωμένων περιορισμών του κορωνοϊού, αυξάνοντας τους φόβους για νέες εστίες σε αγροτικές περιοχές λιγότερο εξοπλισμένες για τη διαχείριση μεγάλων εστιών.

Η Κίνα έχει ξεπεράσει την κορύφωση των ασθενών με COVID σε κλινικές πυρετού, στα επείγοντα και σε κρίσιμες καταστάσεις, δήλωσε αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας την Πέμπτη.

Σχεδόν 60.000 άνθρωποι με COVID-19 είχαν πεθάνει στο νοσοκομείο από τις 12 Ιανουαρίου, περίπου ένα μήνα αφότου η Κίνα κατάργησε ξαφνικά την πολιτική μηδενικού COVID-19, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί είπαν ότι αυτός ο αριθμός πιθανώς υποτιμά πολύ τον αντίκτυπο, καθώς αποκλείει όσους πεθαίνουν στο σπίτι και επειδή πολλοί γιατροί είπαν ότι αποθαρρύνονται να αναφέρουν τον COVID ως αιτία θανάτου.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) της Κίνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σάββατο ότι 681 νοσηλευόμενοι ασθενείς πέθαναν από αναπνευστική ανεπάρκεια που προκλήθηκε από μόλυνση από κορωνοϊό και 11.977 πέθαναν από άλλες ασθένειες σε συνδυασμό με μόλυνση κατά την περίοδο αυτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή