Κοροναϊός: 56 εκατ. Κινέζοι σε καραντίνα – Χτίζουν και δεύτερο νοσοκομείο στη Γουχάν, με τις αρχές να κάνουν έκκληση για ιατροφαρμακευτική βοήθεια (video)

Σε ένα απέραντο εργοτάξιο έχει μετατραπεί πόλη Γουχάν στην Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός.

Κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν το Σάββατο 25/1 ότι στην πόλη Γουχάν θα κατασκευαστεί και δεύτερο νοσοκομείο, αποκλειστικά για τη νοσηλεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό. Θα διαθέτει 1.300 κρεβάτια και θα χτιστεί μέσα σε 15 μέρες.

Ήδη έχει ξεκινήσει την κατασκευή του πρώτου νοσοκομείου για τη νοσηλεία όσων έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 3 Φεβρουαρίου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το Χονγκ Κονγκ. 56 εκατ. Κινέζοι σε καραντίνα. 41 οι νεκροί, 1.300 παγκοσμίως το κρούσματα.

Συνολικά, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, 56 εκατομμύρια Κινέζοι είναι σε καραντίνα, ενώ οι αρχές διευρύνουν τη ζώνη αποκλεισμού σε μια προσπάθεια να σταματήσει να εξαπλώνεται ο κοροναϊός.

Όλα αυτά την ώρα που οι ιατροφαρμακευτικές προμήθειες είναι πολύ περιορισμένες στην πόλη Γουχάν. Οι αρχές απευθύνουν έκκληση σε κινεζικές και ξένες εταιρίες να προσφέρουν ιατροφαρμακευτικές προμήθειες, όπως μάσκες και προστατευτικές φόρμες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Λαϊκής Ημερησίας, οι τοπικές αρχές της Γουχάν ανακοίνωσαν ότι από αύριο 26/1 θα απαγορεύσουν στο κέντρο της πόλης την κυκλοφορία οχημάτων που δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται στους δρόμους.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κοροναϊού κήρυξε, το Σάββατο, η κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, ανακοινώνοντας παράλληλα σειρά μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η σύνδεση της πόλης με την ηπειρωτική Κίνα.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 17 Φεβρουαρίου, ενώ θα ανασταλούν οι εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις καθώς και τα δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Γουχάν.

Παράλληλα ακυρώνονται άμεσα όλες οι επίσημες επισκέψεις στην ηπειρωτική χώρα καθώς και οι επίσημοι εορτασμοί για την κινέζικη Πρωτοχρονιά.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή

Exit mobile version