Κουμουτσάκος : Η Τουρκία θα εντείνει την πίεση στο μεταναστευτικό. Ενισχύουμε Έβρο και νησιά

Έως τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητηθούν οι κυρώσεις, η Τουρκία θα εντείνει τις πιέσεις της προς την Ελλάδα με μοχλό το μεταναστευτικό.

Στην εκτίμηση αυτή προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος (Σκάι), λέγοντας ότι η φύλαξη των ελληνικών συνόρων έχει ενισχυθεί με δύο ομάδες της ΕΚΑΜ, ενώ σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα υπάρξει επέκταση και ενίσχυση του φράχτη.

Η αντίδραση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν ψύχραιμη, πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.Τόνισε, δε, ότι «ο Έβρος είναι υπερενισχυμένος» και ότι «η διεθνής παρουσία είναι έντονη».

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις που συνεχίζονται και στα νησιά, με τελευταίο παράδειγμα τις 4 τουρκικές μηχανότρατες που έφτασαν σε απόσταση 600 μέτρων από την Κάλυμνο, ο υπουργός επίσης εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «οι ροές μειώνονται» καθώς και ότι τα νησιά θα ενισχυθούν με 500 συνοριοφύλακες.

Προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ

Σχετικά με τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι «αν δεν είναι γκρίζα σκοπιμότητα για να δημιουργήσει εντυπώσεις, είναι σίγουρα ερασιτεχνισμός».

Σχολιάζοντας τη μετακίνηση των τουρκικών αρμάτων, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ότι δεν πρόκειται για μεταφορά επιπλέον δυνάμεων αλλά για αντικατάσταση των δυνάμεων που ήδη υπήρχαν.

Καμία δημοσίευση για προβολή