Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street – Τέταρτη διαδοχική ημέρα απωλειών για τον Nasdaq

Wall Street

Με μικτά πρόσημα έκλεισε χθες η Wall Street. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, που έφταsε να προσθέτει πάνω από 250 μονάδες, έκλεισε τελικά μόλις 90,73 μονάδες ή 0,26% υψηλότερα, στις 34.390,72 μονάδες. Αντίστοιχα, ο S&P 500 περιόρισε τα κέρδη του σε μόλις 0,17%, κλείνοντας στις 4.360,20 μονάδες, μακριά και αυτός από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά του.

Ο Nasdaq από την άλλη, έγραψε την τέταρτη διαδοχική ημέρα απωλειών, σβήνοντας εντελώς τα ενδοσυνεδριακά μικρά κέρδη του και τερματίζοντας στις 14.512,40 μονάδες, με πτώση 0,24%.

Από τις 30 μετοχές του δείκτη των blue chips, 18 έκλεισαν με κέρδη από 0,17% έως και άνω του 3%, ενώ οι άλλες 12 τερμάτισαν στο “κόκκινο”. Της ανόδου ηγήθηκαν οι τίτλοι των Boeing (+3,18%), Merck (+2,41%) και Walgreens (+1,29%), ενώ στον “πάτο” της λίστας βρέθηκαν οι μετοχές των Caterpillar (-1,34%), Goldman Sachs (-1,18%) και Dow Inc. (-1,08%).

Την άνοδο στη μετοχή της Merck έφερε η ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας ότι τα στοιχεία από τις εργαστηριακές μελέτες που έδειξαν ότι το πειραματικό αντιιικό χάπι της molnupiravir ενάντια στην COVID-19, είναι πιθανό να είναι αποτελεσματικό ενάντια σε γνωστές παραλλαγές του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένου της κυρίαρχης, πολύ μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ, δήλωσε νωρίτερα ότι η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ συνδέεται με την επανεκκίνηση της οικονομίας καθώς ανακάμπτει από την πανδημία και δεν θα οδηγήσει σε ένα νέο καθεστώς υψηλότερου πληθωρισμού.

«Εδώ και κάποιο διάστημα, εμείς και κάποιοι άλλοι προβλέπουμε ότι η τρέχουσα άνοδος του πληθωρισμού δεν θα οδηγήσει σε νέο καθεστώς στο οποίο ο πληθωρισμός θα παραμένει υψηλός για χρόνια» επισήμανε σύμφωνα με το Bloomberg ο κ. Πάουελ σε ψηφιακή εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τους επενδυτές προβληματίζουν οι εξελίξεις στο μέτωπο του χρέους καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο Κογκρέσο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν ενημέρωσε την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι ότι το Κογκρέσο έχει περιθώριο μέχρις τις 16 Οκτωβρίου να αυξήσει ή να αναστείλει το ανώτατο όριο χρέους γιατί αλλιώς θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για την αμερικανική οικονομία.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,6% στα 74,83 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού έπιασε χαμηλό έξι μηνών, σημειώνοντας πτώση 0,8% στα 1.722 δολ./oz.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,7% έναντι του ευρώ στο 1,1599 δολ

Καμία δημοσίευση για προβολή