Με  Βαριές απώλειες τερμάτισε τη συνεδρίαση της Παρασκευής η Wall Street - Βούλιαξε -17% σε μία εβδομάδα ο Dow Jones

Με  Βαριές απώλειες τερμάτισε τη συνεδρίαση της Παρασκευής η Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να καταγράφουν νέες ισχυρές ζημιές και να βιώνουν τη χειρότερη εβδομάδα τους από την χρηματοπιστωτική κρίση.

  • Ο Dow Jones «βούλιαξε» -4,55% ή 913 μονάδες στις 19.157, ο S&P σημείωσε πτώση -4,34% στις 2.304 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα -3,79% στις 6.879 μονάδες. Στην εβδομάδα ο Dow Jones «βούλιαξε» 17%, σημειώνοντας την μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2008. Αντίστοιχα, οι S&P και Nasdaq κινήθηκαν χαμηλότερα 15% και 12%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των 3Μ Co (-10%) και Coca-Cola (-7,9%) ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Travelers (+5,1%) και Chevron (+3%).

  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου πέρασε για άλλη μια φορά κάτω από το ψυχολογικό όριο του 1%. Ειδικότερα, το 10ετές υποχώρησε κατά 24 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 0,91%.
  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου «βούλιαξε» 11% στα 22,53 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,4% στα 1.484 δολ./oz.
  • Στην εβδομάδα, πετρέλαιο και χρυσός κινήθηκαν χαμηλότερα 29% και 2,1%, αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση για το αργό από το 1991.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,0663 δολ. από 1,0692 την προηγούμενη μέρα.

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.