Μεγάλα κέρδη με άνοιγμα στην Ισπανική αγορά, προβλέπουν οι επαγγελματίες του Τουρισμού

Τουρισμός, αλά Ισπανικά! Οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου εκτιμούν ότι οι Ισπανοί θα αυξήσουν σημαντικά τα ποσά που ξοδεύουν για διακοπές και ξεκίνησαν οι επαφές με στόχο την προσέλκυση τους στη χώρα μας.

Νέα αύξηση προβλέπεται το 2019 στις αφίξεις Ισπανών τουριστών

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ, το 2018 καταγράφηκε αύξηση 43,2% των αφίξεων από την Ισπανία σε σύγκριση με το 2017, με το σύνολο των αφίξεων να διαμορφώνεται σε 255.883. Όλα δείχνουν ότι το 2019, θα υπάρξει νέα αύξηση.

Έρευνα της GlobalData, δείχνει ότι με την ενίσχυση της ισπανικής οικονομίας, η μεγαλύτερη αύξηση δαπανών των Ισπανών ταξιδιωτών θα σημειωθεί σε υπηρεσίες περιήγησης σε αξιοθέατα και σε δραστηριότητες ψυχαγωγίας. Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι η αξία του ισπανικού εξερχόμενου τουρισμού αναμένεται να φθάσει τα 64 δις δολάρια το 2021, έναντι 47,9 δις σήμερα, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 15,6%.

Από το 2017 έως το 2019, οι δαπάνες των Ισπανών τουριστών στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 12,1%, παρουσιάζοντας έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Σε σχετική ημερίδα, στο πλαίσιο Fam Trip που οργάνωσε το Ελληνο-Ισπανικό Επιμελητήριο Ελλάδος για Ισπανούς tour operator, ο πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης αναφέρθηκε στις προοπτικές προσέλκυσης περισσότερων Ισπανών τουριστών.

Με την Ελλάδα να έχει ήδη κερδίσει σημαντικό μερίδιο στις αγορές της κεντρικής Ευρώπης, ο κ. Τσιλίδης επισήμανε τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας στην προσέλκυση επισκεπτών, από την ισπανική αγορά. Επισήμανε ότι η γαστρονομία, ο πολιτισμός και η απόκτηση εμπειριών, είναι στοιχεία που επιζητούν πρωτίστως από τις διακοπές τους οι Ισπανοί, τα οποία και βρίσκονται στον πυρήνα της ελληνικής φιλοξενίας.

Όπως είπε, «η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός και μπορεί να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο στην ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά εξερχόμενου τουρισμού της Ισπανίας». Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της Mabrian Technologies που παρουσιάστηκαν, προκύπτει ότι οι Ισπανοί τουρίστες που ταξιδεύουν συχνότερα είναι συνήθως κάτω των 35 ετών, με ενδιαφέρον για τη γαστρονομία και τις πολιτιστικές δραστηριότητες.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ