Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε σκορδάτο κοτοπουλο με φέτα, της Λεονί Σταφυλά

    Δυο συνταγές με κοτόπουλο ήταν το απόλυτο χιτ στο πατρικό μου σπίτι. Η πρώτη, η πιο παλιά, ήταν ενα λεμονάτο κοτοπουλο γεμιστό με φέτα που ψηνόταν με πατάτες στο φουρνο. Τη δεύτερη, την είχε «κλέψει» η μητέρα μου από τον αδελφό της από την Γαλλία. Έβαζε ενα κοτόπουλο ολόκληρο στη γάστρα, σκόρπιζε γύρω του 40 σκελίδες σκορδο με τη φλούδα τους, λιγο λάδι και φρέσκα μυρωδικά. Για καλύτερο ψήσιμο έφτιαχνε κι ενα ζυμαράκι με το οποίο σφράγιζε το καπάκι της γάστρας κι έβγαινε το πιο ζουμερό, νόστιμο και μυρωδάτο κοτόπουλο του κόσμου.

    Αυτές τις δυο συνταγές συνδύασα κι έφτιαξα ενα πιάτο ιδανικό για ενα μεσημεριανό κυριακάτικο τραπέζι. Προτιμώ γι’ αυτή τη συνταγή τα μικρά, σχεδόν ατομικά κοτοπουλάκια, αλλά και με ενα μεγάλο κοτοπουλο γίνεται μια χαρά.

    Σερβίρεται μέσα στη γάστρα στην οποία ψήθηκε και συνοδεύεται από πατάτες ψητές σαν τηγανητές.

    Διαβάστε τις δύο συνταγές ΕΔΩ : https://tastyday.gr/μένουμε-σπίτι-και-φτιάχνουμε-σκορδάτ/

    Καμία δημοσίευση για προβολή