Μητσοτάκης: "Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια - Θα κριθούν από τους πολίτες"

Τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης θα εισηγηθεί η κυβέρνηση με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών μόνο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.

Σημειώνεται πάντως στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή κατονομάζεται και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση της Novartis.

Αντιθέτως στην κυβερνητική παράταξη κατέληξαν στην απόφαση να μη στραφούν κατά του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να υποστήριξε, συνομιλώντας με συνεργάτες του ότι: «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας».

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη» αναφέρουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι: «Ο κ.Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές».

Την ανακοίνωση για τη συγκρότηση της προκαταρκτικής επιτροπής αναμένεται να κάνει την Τετάρτη 18/09 ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Να υπενθυμίσουμε ότι η δικογραφία βρίσκεται σφραγισμένη στα συρτάρια της Βουλής και αύριο 18/09, όπως έγινε γνωστό, θα υπάρξει απόφαση από την πλειοψηφία.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις πολιτικών προσώπων όπως του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου καθώς και του αντεισαγγελέα Αγγελή όπου κατονομάζονται τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε σχέση με την καταγγελόμενη ως σκευωρία κατά των πολιτικών προσώπων που σύρθηκαν για αρκετό και συγκεκριμένα από τη στιγμή που είχαν μπει στο στόχαστρο του Τσίπρα.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ