Μόσχα και Κίεβο εμφανίζονται να “τα βρίσκουν” στο θέμα της ουδετερότητας της Ουκρανίας. Τι δηλώνουν Ζαχάροβα και εκπρόσωπος του Ζελένσκι

Ζαχάροβα εχθρική κίνηση

Μιλώντας στο γερμανικό ARD,  ο Ουκρανός αξιωματούχος τόνισε πως “το θέμα του ουδέστερου καθεστώτος μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης”, εάν διεξαχθούν απευθείας συνομιλίες σε ανώτατο επίπεδο.

“Το Κίεβο δεν θα δεχθεί τελεσίγραφο ή συμβιβασμό”

Όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform, ο Zhovkva ξεκαθάρισε ότι το Κίεβο δεν θα δεχθεί τελεσίγραφο ή συμβιβασμό σε βασικά ζητήματα, “αλλά τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να συζητηθούν, για παράδειγμα, πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας”. Ωστόσο, έθεσε ως προϋποθέσεις για αυτού του είδους τις διαπραγματεύσεις την παύση των εχθροπραξιών και την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος.

Ο σύμβουλος του Β. Ζελένσκι δήλωσε ότι οι διεθνείς εταίροι θα πρέπει να συμβάλουν στη διοργάνωση μιας Συνόδου Κορυφής όπου θα συζητούνταν οι πτυχές του Ουκρανικού και τόνισε ότι το Κίεβο βρίσκεται σε διαβουλεύσεις για αυτό το θέμα, κυρίως με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή