Μυστική συνάντηση του διευθυντή της CIA με τον ηγέτη των Ταλιμπάν στην Καμπούλ- Τι αποκαλύπτει η Washington Post

CIA Ταλιμπάν

Μυστική συνάντηση είχε την Δευτέρα στην Καμπούλ ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς  με τον ηγέτη των Ταλιμπάν, Αμπντούλ Γκανί Μπαραντάρ, όπως αποκαλύπτει η Washington Post.

Πρόκειται για την πιο υψηλού επιπέδου απ’ ευθείας επαφή μεταξύ των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης Μπάιντεν από την ημέρα που έπεσε η Καμπούλ, όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους με γνώση του ζητήματος που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Διαβουλεύσεις για την επιχείρηση εκκένωσης

Ο αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με ισχυρές πιέσεις από τους δυτικούς συμμάχους για παράταση της αποστολής εκκένωσης στο Αφγανιστάν και πέραν της 31ης Αυγούστου, ενώ την ίδια ώρα οι Ταλιμπάν απειλούν τις ΗΠΑ με “συνέπειες” εάν παρατείνει την παρουσία των αμερικανών στρατιωτών στην Καμπούλ.

Η CIA αρνήθηκε να σχολιάσει τη συνάντηση, αλλά οι συζητήσεις πιθανότατα αφορούσαν την επικείμενη καταληκτική ημερομηνία στις 31 Αυγούστου για τον αμερικανικό στρατό να ολοκληρώσει την αερομεταφορά Αμερικανών πολιτών και Αφγανών συμμάχων.

Η Βρετανία, η Γαλλία και άλλοι σύμμαχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την εκκένωση του προσωπικού τους, αλλά εκπρόσωπος των Ταλιμπάν προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην διατηρήσουν τα στρατεύματά τους πέρα της 31ης Αυγούστου, απειλώντας με “συνέπειες” αν το κάνουν.

Καμία δημοσίευση για προβολή